Gündem 'Reis' lakaplı kopya şüphelisinden şok iddia

'Reis' lakaplı kopya şüphelisinden şok iddia

Paylaş
'Reis' lakaplı kopya şüphelisinden şok iddia

Kopya olayını organize ettiği iddiasıyla tutuklanan 4 kişiden O.A.U.'nun Polis Meslek Yüksek Okulları sınavını iptal ettiren kişi olduğu ortaya çıktı

ÖSYM’ce yapılan sınavlarda kopya olayını organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanan 4 şüphelinin ifadeleri, sınavlarda yaşanan usulsüzlüklerin farklı boyutlara ulaştığını ortaya koydu. Bu 4 kişiden, Gazi Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan O.A.U.’nun 13 Eylül 2009’da yapılan Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) sınavını, soruların dışarıya sızdığını internetten yayımlayarak, sınavın iptal edilmesini sağlayan kişi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

O.A.U., ifadesinde, Kadirlili bir hemşerisinin sınava girmek için Ankara’ya geldiğini, cemaate mensup bazı kişilerin sınav sorularını elde ederek, tanıdıkları kişilere dağıttıklarını söylediğini anlattı. İşte O.A.U.’nun hakimlik ifadesinde anlattıkları...

* Kimseyi çıkar karşılığı ALES vb. sınavlara sokup kendilerine kopya oluşturacak bilgileri vermedim. Geçmiş yıllarda siyasi yakınlığım sebebiyle S.G. ve Z.B.’yi ülkü ocaklarından tanırım. F.Ö.’yü de üniversitede araştırma görevlisi olmasından dolayı tanırım. Daha önceden MHP Genel Merkezi’nde görev yaptığım için arkadaşlarım bana ‘reis’ diye hitap ederler. Telefon görüşmelerinde de bu tür kayıtlar vardır. Bu suç örgütünün başı olmamdan kaynaklanan bir sıfat değildir. Evimde ele geçen ruhsatsız silah bana aittir.

Haberin Devamı

* Polis Meslek Yüksekokulları öğrenci adaylığının iptalini sağladığım yönündeki suçlama kısmen doğrudur. Ancak soruları ben çalmadım. Kadirli’de olan bir hemşerim bu sınava girmek için Ankara’ya geldiğinde beni buldu.

‘CEMAAT İDDİASI’

Cemaate mensup bazı kişilerin sınav sorularını elde ettiğini, bu soruları tanıdıkları kişilere dağıttıklarını söyledi. Ben de cuma gününden önce soruları bana verip veremeyeceğini sordum. Ancak korkup Kadirli’ye döndü. Akrabam olan Ö.L.E.’ye söyledim. Soruları bu şahıstan aldı ve bana faksladı. Ben de A.C.P. vasıtası ile internet ortamında durumun açığa çıkmasını sağladım. Bu sebeple sınav iptal edilmiş ise de bunda benim olumsuz bir katkım yoktur. Aksine böyle bir yanlışlığın ortadan kalkmasını temin etmek amacı ile hareket ettim.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 50’yi aşkın isim arasında yer alan ve tutuklanan diğer 3 kişinin ifadesi ise şöyle:

Ö.F. (Kazan’da ingilizce öğretmeni): Benim bir kısım sınavlara kendi adıma girip soruları almam akademik kariyerimle ilgilidir. Kendimi geliştirmek adına bu sınavlara girerim yoksa soruları alıp sınavdaki diğer öğrencilere vermek gibi bir kastım yoktur.

Z.F. (Fırat Üniversitesi’nde öğretim görevlisi. Elazığ Ülkü Ocakları Başkanı): MHP milletvekili adayı olduğum için çevremden bir kısım hizmetler talep edilmektedir. Sınavlar için yardım isteyen ‘bakarız’ diye cevap verdiğim şahıslar araştırılsın. Bu şahısların hiçbir sınavda başarılı olamadıkları da görülecektir.

Haberin Devamı

S.G.: Ben ülkü ocaklarına uğrarım. Şüpheli O.A.U. da sık sık oraya gelir. O.A.U. ile görüşmelerim beden eğitimi bölümüne girecek çocukları belirli bir ücret karşılığı sınava hazırlanması konusundadır.

MİLLİYET