Spor Rekortmen zirvede

Rekortmen zirvede

Paylaş
Rekortmen zirvede

2009-2010 sezonuna fırtına gibi giren ve üst üste 8 maç kazanarak rekor kıran Fenerbahçe, devre sonuna doğru düşüşe geçse de Süper Lig'in ilk yarısını lider bitirip en iyi takım unvanına hak kazandı

İLK YARININ TAKIMI

Fenerbahçe, sezona fırtına gibi girmiş ve 8 maçta 8 galibiyet alıp Süper Lig’e en iyi başlangıç rekorunu kırmıştı. Ancak daha sonra beklenmedik sonuçlara imza atan ve bu nedenle liderlikten inen Kanarya, son Trabzonspor zaferiyle ilk yarıyı zirvede tamamlamayı başardı.

İLK YARININ OLAYI

Ankaraspor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Gökçek’in, Ankaragücü Başkanlığı’na seçilmesi, Türk futbol tarihinde önemli bir karar alınmasına neden oldu. Federasyon, iki kulüp arasındaki ilişkinin sportif rekabeti engelleyici nitelikte olması nedeniyle Ankaraspor’u, Bank Asya 1.Lig’e düşürdü. Başkent ekibi maçlarda 3-0 hükmen yenik sayılıyor.

İLK YARININ FUTBOLCUSU

Daha önce Sevilla, Belfica ve Bolton gibi büyük kulüplerde oynamasına rağmen bir türlü beklenen patlamayı yapamayan Ariza Makukula, Kayseri’de adeta yeniden doğdu. Sarı-Kırmızılı formayla 14 maçta boy gösteren Portekizli futbolcu, attığı 13 golle krallıkta zirvede yer alırken, takımının şampiyonluk yarışının içinde olmasına önemli katkı yaptı. Ancak yıldız futbolcu ilk yarıda 2 kez kendi ağlarını sarsma şanssızlığını da yaşadı.

İLK YARININ TEKNİK DİREKTÖRÜ

Bursaspor, tarihinin en iyi ilk yarı performansını sergilerken bunda teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın katkısı büyüktü. Sağlam, Bursaspor’u yeniden korkulan bir takım haline getirdi.

2

Haberin Devamı