Gündem Rektörden kulekol açıklaması

Rektörden kulekol açıklaması

Paylaş
Rektörden kulekol açıklaması

Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, 40 gün gecikmeli olarak eğitime başladıklarını, bu gecikmenin altyapı çalışmalarından kaynaklandığını söyledi

Rektör Prof.Dr. Boztuğ, üniversite kampusu yakınlarında jandarma tarafından yapılan Kulekol’un valiliğin resmi yazısı ile yapıldığını açıkladı.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, 40 gün geç başlayan yeni akademik yılla ilgili basın toplantısı düzenledi. Prof.Dr. Boztuğ, gecikmeye yeni kampus binasına taşınmalarının neden olduğunu anlatırken, kampus içinde altyapının tamamlandığını, içme suyu sorunu çözdüklerini belirtti. Prof.Dr. Boztuğ, şöyle dedi:

"11 Kasım 2013 günü akademik eğitimimiz sorunsuz başlamıştır. Birçok eksik giderilerek örgencilerimizin rahat bir ortamda eğitim yapmaları sağlanmıştır. Belediyenin içme suyu getirme çalışmaları hızla devam ediyor ve biz bu durumda kampüsün su sorunu, yakın bir merkezden aldığımız suyu arıtarak musluklara akıtıyoruz ve sağlık açısında hiçbir sorun yok şu an itibariyle. Eğitim yılımız gecikmeli başladı ama huzurlu ve rahat oldu. Amacımız kaliteli eğitim için standartları yükseltmek. Üniversitemiz fikirlerin tartışıldığı ve hiçbir ayrımın yapılmadığı bir ortamda eğitim veriyor ve öğrenciler her türlü fikir ve düşüncelerini rahatlıkla dile getirebilecek bir ortamda eğitim yapıyor."

"KULEKOL’U VALİLİK İSTEDİ"

Üniversite kampusu yakınlarında jandarma tarafından yaptırılan Kulekol’un valilik tarafından kendilerine gönderilen resmi bir y

azı ile yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Boztuğu, şunları söyledi:

"2012 yılının Aralık ya da Kasım aylarına doğru kampus içindeki lojmanların bulunduğu alanın yanındaki bir yere sadece lojmanlara su temini için bir su deposu projesi vardı ve su deposu için inşaat çalışması başlattık. Ancak daha sonra Tunceli Valiliği’nden bize gelen bir resmi yazı ile buranın güvenlik birimleri tarafından kullanılması için İl Jandarma Komutanlığı’na verilmesi istenmişti. Bölgenin güvenliğinin sağlanması için böyle bir talep yazısı bize yazıldı. Kampusumüzün korunması ve çevredeki güvenliğin alınması için böyle bir uygulamaya gidildiği belirtildi. Bizim kampusumuzun inşaatı üç etaptan oluştuğu için, şu anda birinci etap bitmiş durumda. Hala iki etap daha yapılacak, yani yaklaşık 10 yıl devam edecek. Bunun için güvenlik alınması gerekiyor. Biz orayı güvenlik birimlerine verdikten sonra, mevcut üniversitemizin duvarını daha içe çekerek, o bölgeyi tamamen üniversiteden ayırdık ve araya duvar çektik. Şunu da belirtmek isterim; Ben Tunceli Üniveristesi’nin rektörü olarak sadece Tunceli’de değil, Doğu ve Günedoğu Anadolu bölgemizdeki 15 ilimizde hiç karakol olmaması ve Kulekollar’ın olmaması için çabalayan insanların başındayım. Ülkemizdeki bu sorunları kalıcı çözüm için şu an büyük bir uğraş var. Devletimiz bu sorunu kökten çözmek için miletlimizle birlikte çaba içindedir. Biz isteriz ki Tunceli de Denizli, Afyon ve diğer iller gibi olsun, her şey normal olsun, bunu en çok bizler istiyoruz. Bu güvenlik işi bir anda çözümlenecek durum değil, bunun için zaman gerekiyor."

"KAMPUS YAKININDAKİ TESİS 4 KEZ SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI"


Üniversite kampusune 250 metre uzaklıktaki Dinar Deresi üzerinde kurulu bulunan elektrik santralinin 4 kez silahlı saldırıya uğradığını hatırlatan Rektör Prof.Dr. Boztuğ,

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini, herkesin bu konuda hassasiyet ve sorunların köten çözümü için çaba göstermesi gerektiğini vurguladı. Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, "Bu sorun çözülürse, karakol, kulekollara hiçbir zaman ihtiyaç duyulmayacaktır. Bazı güvenlik kaygıları nedeniyle bu kulekola ihtiyaç hissedilmiş. Bize resmi yazı ile başvuru yapılmış. Biz de o bölgeyi üniversitemizden izole ederek, dış kısıma yapılmasına karar verdik. Kampusumüzün içinde binlerce öğrenci ve lojmanlarımız var. Öğretim görevlileri, çocuklar ve hemen 250 yakınımızda Dinar Deresi içinde bir elektrik üretim santrali var. 5 yıldır Tunceli’de görev yapıyorum o elektrik santraline tam 4 kez silahlı saldırı oldu. Demek ki bu bölgede bir güvenlik sıkıntısı var ki devletin güvenlik birimleri böyle bir önlem almaya gerek duymuştur. Kule, biraz da o bölgenin kontrol altında tutulması ve kimsenin zarar görmemesi için yapılmıştır."

DHA