Dünya Rektörü kırmızıya boyadılar

Rektörü kırmızıya boyadılar

Paylaş
Rektörü kırmızıya boyadılar

Kosova'da Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muje Rugova iki göstericinin boyalı saldırısına uğradıktan sonra 'Olur böyle şeyler' dedi

Kosova'da Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muje Rugova, üniversitenin 41. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen programda konuşma yaptığı esnada 'Kendin Karar Al' adlı sivil toplum hareketi üyesi 2 kişi kürsüye yaklaştı ve yanlarında getirdikleri 3 şişe kırmızı boyayı rektörünüzerine boşalttı.

Haberin Devamı

Protesto ile bir süre şaşkınlık yaşayan rektör, sonrasında hiçbir şey olmamış gibi konuşmasına devam ederek, 'Demokraside böyle şeyler olur. Aranavut halkı kırmızıyı sever bu nedenle beni de kırmızıya boyadıkları için kızmıyorum' dedi.

Bu arada rektöre boyalı saldırıda bulunan 2 kişi polis tarafından gözaltına aldındı. Saldırıya uğrayan rektör hakkında üniversitede yolsuzluk yaptığına dair Kosova basınında zaman zaman yer alıyor.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4766","4766","201102","4766-3.jpg");

KENDİN KARAR AL HAREKETİ

Rektöre boyalı saldırı gerçekleştiren hareket, daha önce de bir çok kez benzeri protesto gösterilerinde bulunmuştu.

Kosova'da Türk dilinin resmi olduğu tek belediye olan Prizren Belediyesi'nde, anayasa mahkemesinin almış olduğu karar doğrultusunda belediye logosunda Türkçe ve Boşnak dilinde de ibarelerin yer alması kararlaştırılmıştı.

Haberin Devamı

Grup üyeleri logoda sadece Arnavutça'nın yer almasını isteyerek meclis üyelerinin oylama için belediye binasına girişini engellemek için binanın kapı girişine kırmızı renkte boya dökmüşlerdi.