Ekonomi Renault, Formula 1'de kalacak

Renault, Formula 1'de kalacak

Paylaş
Renault, Formula 1'de kalacak

Renault, Formula 1'de kalacak

Renault’un, yeni stratejik ortağı, yeni teknolojiler, imaj yönetimi ve otomobil sporlarında uzman bir Lüksemburg şirketi olan Genii Capital’in desteği ile Formula 1’e devam kararı aldığı açıklandı.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Renault’un Renault F1 Team’den büyükçe bir payı Genii Capital’e devretmesinin beklendiği ve iki ortağın, Renault F1 Team yönetimini bundan böyle birlikte üstlenecekleri kaydedildi.

Yapılan açıklamada, iki kuruluş tarafından imzalanan niyet mektubunun 2010 yılının başından itibaren hayata geçirileceği belirtildi.
Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Renault F1 Team Başkanı Bernard Rey, şunları ifade etti:

"Genii Capital’in yeni stratejik ortağımız olmasından dolayı çok mutluyum ve inanıyorum ki yeni ortağımız azmi, coşkusu ve ticari yetkinlikleri ile ekip, personel ve sponsorlarımız için yeni bir dinamik başlatacak. Hep birlikte bir kez daha Formula 1’e en üst düzeyde katılma fikrinden büyük sevinç duyuyoruz. Bugün yaptığımız bu duyuru ile Renault olarak Formula 1’in ekolojik gelişiminin iyileştirilmesi doğrultusunda sportif olayları yöneten kurumlara olan katılım ve güvenimizi teyit ediyoruz.

Haberin Devamı

Formula 1 yönetmelik değişikliğini dikkate aldığımızda, bir yandan daha çevreci, ekonomik ve güvenli bir şampiyona olması yönünde teşvikte bulunarak, Renault olarak fanlarımıza heyecan vermeye devam edeceğiz. Renault’un güvenilir, dayanıklı, yüksek performanslı ve yakıt tüketimi düşük araçları tasarlama kapasitesini bir kez daha göstereceğiz."