Bilim - Teknoloji Renault Kadjar yenilendi.
Paylaş
Renault Kadjar yenilendi.

2018 Paris Otomobil Fuarı’nda boy gösterecek olan yeni Kadjar, SUV segmentindeki konumunu güçlendirecek bir dizi güncelleme aldı. İşte detaylar.

Önümüzdeki ay 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılması beklenen yeni Renault Kadjar, bazı ufak tasarım dokunuşları ve kabin içindeki ergonomik revizyonların yanı sıra kaputunun altında da bir dizi değişikliğe uğramış.

Haberin Devamı

Ufak tasarım dokunuşları

Yenilenen Kadjar’da yeniden tasarlanan ön ve arka tamponların yanı sıra aracın ön ızgarasının da bir hayli genişlediğini ve bu kısımda yoğunluklu olarak krom kullanıldığını görüyoruz. Ayrıca markanın C segmentinin imzasını taşıyan gündüz LED farları da yenilenen sis farları gibi dikkat çeken diğer detaylardan. Öte yandan aracın arkasında yer alan LED farlar, stop lambaları ve sis farlarının bulunduğu aydınlatma grubu oldukça kompakt bir tasarıma sahip.

Kullanıcılar yeni Kadjar’ı satın alırken aralarında Iron Blue, Oural Green ve Highland Gray gibi üç yeni rengin de bulunduğu geniş bir renk yelpazesinden seçim yapabilecekler.

Güncellenmiş kabin

Kabin içine göz attığımızda daha çok ergonomik değişiklikler görüyoruz. Orta konsolda yer alan 7 inçlik bilgi-eğlence sistemi Fransız üreticiye göre eskisinden daha kaliteli ve duyarlı bir dokunmatik ekrana sahip. Öte yandan araçtaki havalandırma, klima, elektrikli pencere ve ayna kontrolleri eskisinden daha kolay kontrol edilebilen modern bir tasarıma kavuşmuş diyebiliriz. Güncellenen modelde sürücü ve yolculara uzun yolculuklarda daha fazla konfor sunulması için bir takım revizyonlar yapılmış. Bu revizyonların başında rahat koltuklar, orta konsoldaki bardak tutucuları ve arkadaki yolcular için konulmuş olan iki adet USB soketi geliyor.

Haberin Devamı

Yeni Renault Kadjar için Black Edition ve Wawe adında iki farklı özel versiyon gelecek!

Yeni Renault Kadjar serisinin en üstünde konumlanacak olan Black Edition ile kullanıcılara birçok opsiyon sunulacak. Bunlardan bazıları 19 inç alaşım jantlar, siyah tavan döşemesi, özel üretim paspaslar ve Alcantara döşemeler olarak biliniyor. Wawe versiyonu ise sadece Fransa’da satışa sunulacak sınırlı sayıda üretime sahip oldukça bir özel seri. Wawe versiyonu ile mavi renginin ağırlıkta olduğu çeşitli tasarım ögelerinin yer aldığı bir dizi tasarım opsiyonunun sunulması bekleniyor.

Revize edilmiş bir motor yelpazesi

Yeni Renault Kadjar, aralarında Daimler AG ile birlikte geliştirilen yeni bir benzinli motorun da bulunduğu bir dizi motor seçeneği ile geliyor.

Motor yelpazesine yeni katılan 1.3 litrelik dört silindirli turboşarjlı benzinli TCe güç ünitesi, 138 ve 158 beygir güç çıkışlarına sahip ve altı ileri manuel ya da yedi ileri EDC otomatik şanzıman ile destekleniyor.

Haberin Devamı

Dizel motor yelpazesinde ise 1.5 litrelik dCi (113 beygir – 260 Nm tork) ve 1.7 litrelik dCi (147 beygir – 340 nM tork) olmak üzere iki farklı seçenek mevcut. Dizel motor seçenekleri de markanın altı ileri manuel ve yedi ileri EDC otomatik şanzımanları eşlik edecek. Ayrıca tüm Renault Kadjar serisinde önden çekiş sistemi (FWD) ve dört tekeri güçlendirme sistemi (AWD) tercih edilebilecek.

Son olarak 2019 Renault Kadjar için fiyat listesinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde yani otomobilin satışa çıkmasına yakın bir dönemde paylaşılması bekleniyor.

Samsung Galaxy Note 9 video inceleme