Gündem Rengine bak, kokla, bastır

Rengine bak, kokla, bastır

Paylaş
Rengine bak, kokla, bastır

9 Eylül Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Türk Standartları Enstitüsü bayram alışverişi öncesi vatandaşları kötü niyetli üreticiden korunmak için uyarı rehberi hazırladı. Rehberde alınacak şekerin renginin, çikolatanın kokusunun ve lokumun şeklinin nasıl olması gerektiği sıralandı. İşte liste

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların alışverişte dikkat etmesi gerekenler konusunda özel bir el rehberi çıkardı. Vatandaşları, kötü niyetli üreticilerin tuzağından korumak amacıyla hazırlanan rehberde şeker, çikolata, lokum, kahve ve kolonya alışverişi için şu uyarılarda bulunuldu:
Kolonya: Kolonyanın görünüşü berrak olmalı, içinde tortu, bulanıklık, yabancı cisim bulunmamalı. Limon kolonyası en az 70 derece, diğerleri en az 60 derece alkol içermeli.
Lokum: Lokumun görünüşü çeşidine özgü ve verildiği şekli korumuş olmalı. Üzerinde veya içinde gözle görünür yabancı madde bulunmamalı. Lokumun dokusu, elastik yapıda olmalı, parmakla bastırıldıktan sonra eski şeklini alabilmeli. Ağızda yumuşak ve kaygan olarak hissedilmeli.
Çikolata: Çikolata üzerinde parmak izi, böcek ve benzeri parça ile kalıntısı, küf bulunmamalı. Çikolata, tipine has tat ve kokuda olmalı. Yağdan kaynaklanan sabunumsu, acımsı, yabancı tat ve koku, yabancı madde bulunmamalı.
Kahve: Öğütülmüş kahveler, kendine özgü renk, tat ve kokuda, akıcı olmayan toz şeklinde olmalı. İçinde topaklar, yabancı maddeler, gözle görülebilir küf bulunmamalı.
Akide şekeri: Şeker parlak görünmeli. Yapıldığı veya çeşni olarak kullanılan meyve ya da maddenin rengi belirgin olmalı.