Türkiye (Son Dakika) Rengin'in gözyaşları...

Rengin'in gözyaşları...

Paylaş
Rengin'in gözyaşları...

Hakkari'de çıkan yangında evleri yanan ve açıkta kalan beş nüfuslu Türan ailesinin 9 yaşlarındaki kızları Rengin, 'Kitaplarım, elbisem yandı, evsiz kaldık' diye feryat ederek gözyaşlarına hakim olamadı

Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Kırıkdağ köyü Yeni Mahalle’de ikamet eden Türan ailesinin evi, sobadan halının üzerine düşen közün alev alması sonucu yanarak kullanılamaz hale geldi. Tahrip olan ve üstü açık kalan toprak evin bir odasında yaşam mücadelesi veren Türan ailesinin içler arıcı durumu yürek sızlattı.

Tahrip olan evini gösteren işsiz baba Kemal Türan, 5 gün önce sobanın havalandırma deliğinden közün halının üzerine düşerek yangına neden olduğunu belirtti. Türan, yangında evi ve eşyasının kalmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Her şey tamamen yandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) başvurdum. Fakat bir netice çıkmadı. Ben ve çocuklarım mağduruz. Yangında elektrik tesisatımın tamamı yandı. Gece karanlıkta kalıyoruz. Köydeyiz hiçbir işim yok. Yazın inşaatlarda iş bulursam gidip çalışıyorum. Halen bu ev için 10 bin TL borcum var. Artık borcumu ödeyecek gücüm yok. Hiçbir şeyim kalmadı. Yetkililer ve hayırseverlerden Allah rızası için yardım bekliyorum."

''NE OLUR BİZE YARDIM EDİN''

Haberin devamı için ikinci sayfaya geçiniz

Anne Medine Türan ise, havaların soğuk olduğunu belirterek, çocuklarının üşümemesi için soba yaktığını söyledi. Türan, sobanın havalandırma kapağının açık olduğunu anlatarak şöyle konuştu: "Sobadan düşen bir köz halıyı yaktı. Ben o esnada mutfaktaydım. Ateş evin büyük bölümüne sıçradı. Evimdeki tüm eşyalarla birlikte beyaz eşyam yandı. Kapı ve pencerelerimiz yandı. Eşim işsizdir. Kimse bize yardım edemedi. Köy yeri olduğu için başımızı sokacak kiralık boş bir ev yok. Biz de yanan bu evde kalıyoruz. Çok mağduruz. Geceleri soğuk oluyor. Pencereden gelen soğukları önlemek için cam alacak paramız yok. Çocuklarımın tüm elbiseleri yandı. Giyecek elbiseleri yok. Yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

''ÜŞÜYORUM''

Kırıkdağ Köyü Şehit Yarbay Mesut Koru İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Rengin Türan (9) ise, gözyaşlarına hakim olamayarak "Yangında kitaplarım ve elbiselerim yandı. Soğuk üşüyorum. Artık bir evimiz yok. Evde elektrik olmadığı için de ders çalışamıyorum. Babam işsiz ne olur bize yardım edin" dedi.

İHA,,

2

Haberin Devamı