Gündem Renkli fotokopiyle para bastılar!

Renkli fotokopiyle para bastılar!

Paylaş
Renkli fotokopiyle para bastılar!

Adana'da 100 TL'lik banknotları renkli fotokopiyle çoğaltan 3 kişi gözaltına alındı

Adana'da 100 TL'lik banknotları renkli fotokopi kullanarak çoğaltıp, yılbaşı öncesi kalabalık yerlerde yapılan alışverişlerde piyasaya sürmek için hazırlandıkları ileri sürülen 3 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte 617 sahte 100'lük banknot ele geçti.

Haberin Devamı

Bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, piyasaya sahte para sürmekten sabıkalı 71 yaşındaki H.Y., 34 yaşındaki M.Ç. ve 45 yaşındaki H.D.'yi teknik takibe aldı.

KALABALIK YERLERDE PİYASAYA SÜRECEKLERDİ
Şüphelilerin fotokopi makinesi ile para çoğalttığını saptayan polis, bu kişilerin büro olarak tuttukları işyerine operasyon düzenledi. Şüpheliler gözaltına alınırken, işyerinde yapılan aramada fotokopi makinesi ile çoğaltılmış 617 adet 100 TL'lik banknot, fotokopi makinesi ve rötuş için kullanılan kalem ve mürekkep ele geçti.

Şüphelilerin verdikleri ilk ifadelerde sahte paraları yılbaşında kalabalık yerlerde piyasaya sürmek için hazırlık yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. Ele geçen sahte paralar incelenmek üzere Merkez Bankası'na gönderilirken, şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

Haberin Devamı

DHA