Bilim - Teknoloji Resident Evil 21 yaşında
Paylaş
Resident Evil 21 yaşında

Hayatta kalma ve korku türünün en başarılı temsilcilerinden Resident Evil’in ilk oyunu 21 yaşına bastı

ResidentEvil 21 yaşına bastı! Hayatta kalma korku oyunları arasında en iyi serilerin başında gelen Resident Evil’in ilk oyunu, 22 Mart 1996 yılında çıkışını yaptı. Geçtiğimiz gün 22 Mart 2017 tarihi ile 21. yaşını kutladı.

HAYRANLARA TEŞEKKÜR MESAJI


Capcom, Facebook sayfasından oyunun hayranlarına bir teşekkür mesajı yayınladı.

Japonya‘daki adıyla Biohazard, dünya genelindeki adıyla Residen tEvil, AloneInThe Dark ve SilentHill ile birlikte türünün öncü oyunlarından. İlk oyununun başarısıyla büyük bir seriye dönüşen marka, sonrasında çekilen filmler ve animasyonlar ile büyük bir aileye dönüştü.

21 yaşına basan ilk oyunun ardından birçok ana ve yan hikaye oyunu çıkışını yaptı. Seri, Playstation, Xbox, Nintendo‘nun çeşitli konsolları, Dreamcast ve PC olmak üzere birçok farklı platformda 24 oyun ile oldukça geniş bir yelpazeye ulaştı. Ayrıca çoğu oyunu da remastered yani yenilenmiş olarak üst jenerasyon konsollara geldi.

KLASİKLER ARASINDAKİ YERİNİ ALDI


Seri, biz oyunculara çok şey kattı ve 21. yaşını kutladığı bu dönemden bile çok daha önce video oyunları tarihinde klasikler arasında yerini aldı. Geçtiğimiz aylarda çıkan ve çok beğenilen son oyunu Resident Evil 7 ile klasik korku türüne dönüş yapan seri için yeni remastered oyunları yolda.
SeagateTheGuardian serisi: Kapasite canavarı diskler

Haberin Devamı