Gündem Resim öğretmeni taş döşüyor

Resim öğretmeni taş döşüyor

Paylaş
Resim öğretmeni taş döşüyor

Türkiye birincilikleri de olan resim öğretmeni, hâlâ ataması yapılmadığı için taş döşeyerek ekmek parasını kazanıyor

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü mezunu olan ve resim öğretmeni olabilmek için atamasının yapılmasını bekleyen 28 yaşındaki Kadri İşgören, oturduğu Diyarbakır'dan çalışmak için Edirne'ye geldi. İşgören, araç trafiğine kapatılan Saraçlar Caddesi'nde kaldırım taşı döşeme işinde çalışmaya başladı.

750 LİRA ALIYOR

Haberin Devamı

Özel yetenek sınavı ile Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü'nü kazanan Kadri İşgören, 2 yıl önce mezun oldu. Ancak resim öğretmenliği için ataması yapılmayan ve iş bulmakta sıkıntı çeken Kadri İşgören bir tanıdığınin çağrısıyla 4 kardeşi ile birlikte çalışmak için Edirne'ye geldi. Kadir İşgören, Belediye'nin açtığı cadde düzenleme ihalesini kazanan firma bünyesinde iş buldu ve araç trafiğine kapatılan Saraçlar Caddesi'nde taş döşemeye başladı. 750 lira ücret alan ve 9 kardeşi olan Kadir İşgören, kazandığı paranın büyük bölümünü ise Diyarbakır'da yaşayan ailesine gönderiyor.

2 BİN KİLOMETRE YOL GELDİLER

Kadri İşgören, "Atamalar yetersiz olduğu için birçok arkadaşım gibi boştayım. Ben mesleğimde iş bulamadığım için taş ustalığı yapıyorum. Diyarbakır ile Edirne'nin arası 2 bin kilometre. Çalışmak için 4 kardeşim ile birilkte 2 bin kilometre yol geldik. İş çok önemli. İş bulamayınca geleceğimize yön vermek de çok zor. Benim gibi çok sayıda öğretmen atama bekliyor" dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE BİRİNCİLİKLERİ DE VAR

Çeşitli resim yarışmalarında Türkiye birinciliği bulunan ve Diyarbakır ve Elazığ'da 2 ayrı resim sergisi açtığını belirten İşgören, "Yaşadığım yerlerde ekonomik durum oldukça kötü. Orada iş bulamadığımız için 4 kardeşimle birlikte Edirne'ye geldik ve çalışıyoruz. Fakülte mezunuyum ama iş bulamıyorum. 2 yıldır da taş ustalığı yapıyorum. Üniversite eğitimim sırasında okul masraflarımı çıkartmak için taş ustalığı yapmıştım. Çünkü ailemizi geçindirmek zorundayız. Taş işinde çalıştığım içinde zaman bulamadığım için bir yıldır resim yapamıyorum" dedi.

Engin ÖZMEN / EDİRNE, DHA