Yaşam Resimli kitap 'Zincir' çıktı!

Resimli kitap 'Zincir' çıktı!

Paylaş
Resimli kitap 'Zincir' çıktı!

Hayykitap'tan çıkan Zincir adlı kitap zekice örülmüş kurgusu, dilin ustalıklı kullanımı, metne nüfuz eden duyarlılığı ve Gökçe Akgül'ün güzel resimleriyle, gözden kaçırılmaması gerekiyor

Sabahın erken saatleri. Sıcacık yatağından kalkmak zorunda olan bir çocuk, çocuğun gidişini dört gözle bekleyen azman bir kedi, kedinin eline düşen bahtsız bir kara kızılkuyruk, incir ağacında ceviz mancınığı tasarlayan bir karga, geleneksel kuyruksokumu toplantısında konuşmacı olan bir pire, kemik torbasının kaderini değiştiren hafif şiddette bir deprem... daha neler neler.

Haberin Devamı

Sıradan başlayan bir gün, kahramanlarımız için neler getiriyor dersiniz? Bir zincirin halkaları gibi birbirine bağlanan olayları hepsi kendi gözünden anlatıyor, bir bir içini döküyor; birinin yaptığı öbürünü etkiliyor, sırası gelen sazı ele alıyor. Zincir tamamlandığındaysa günün de sonu geliyor. Zombi’nin sözünden alıntılarsak, “hayat dediğin uzun bir zincir" değil mi zaten? Çocuk edebiyatımızın sevilen yazarı Şiirsel Taş, Hayykitap’tan yayımlanan yeni kitabı Zincir’de özgün kurgusu ve nefis sözcük oyunlarıyla çocuklara eğlence dozu yüksek bir okuma vaat ediyor. Bir günü parçalara ayırıyor, her parçayı farklı bir kahramanın ağzından anlatıyor. Kâh bir kediye kulak veriyoruz, kâh bir pireye, bir çocuğa, bir okul müdürüne. Dokuz sıradışı kahramanın karıştığı sürprizli olaylar birleşince zincir tamamlanıyor, günün sonunda Kemik Torbası’nın yüzü gülüyor, kedi Zombi geçiyor bilgisayar başına, yazıyor da yazıyor!

Haberin Devamı

İnsanların yanı sıra hayvanları da öyküleştirdiği kitabında Şiirsel Taş, satır aralarında çevre ve sağlık meselelerine, eğitim sistemine ince eleştiriler yöneltiyor. Zekice örülmüş kurgusu, dilin ustalıklı kullanımı, metne nüfuz eden duyarlılığı ve Gökçe Akgül’ün güzel resimleriyle, gözden kaçırılmaması gereken bir kitap Zincir.

Basın bülteni