Candaş Tolga Işık RESTE REST...
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Türkiye’de 2,7 milyon kayıtlı, 1 milyon civarında da kayıtsız Suriyeli göçmen var. Koskoca Avrupa’da bizim yarımız kadar Suriyeli var mı? Yok. Yarımızın yarısı kadar var mı? O da yok. (Nisan 2011’den Ocak 2016’ya kadar Avrupa’ya giden Suriyeli göçmen sayısının 935 bin olduğu tahmin ediliyor.)


Buna rağmen 6 ay önce Avrupa ve Türkiye arasında bir anlaşma yapıldı. Biz dedik ki “Tamam kardeşim siz kabul etmeyin bu insanları biz ederiz. Hatta onları bize gönderin.” Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki anlaşmaya göre AB Türkiye’ye ilk etapta 3 milyar euro verecekti. Başka? Türk vatandaşlarının Avrupa’ya vizesiz girmelerinin önü açılacaktı. Başka? Türkiye’nin AB’ye tam üyelik müzakere süreci hızlandırılacaktı.


3 milyar euro geldi mi? Hayır. “Vizesiz Avrupa” gerçekleşti mi? Hayır. Dahası... Bırak üyelik sürecini hızlandırmayı, AB Türkiye’yi müzakereleri dondurmakla tehdit ediyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Avrupa’ya çok net bir mesaj verdi: “Eğer daha ileri giderseniz, bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz. Bizim de elimiz armut toplamıyor. Sen beni tehdit edersen, benim de sana küçük sürprizlerim olur.”


Ekonominin yerlerde süründüğü, işsizliğin kol gezdiği, güvenlik kaygısının üst düzeyde olduğu Avrupa’da mülteci meselesi en hassas konu. Öyle ki, bu hassasiyet seçim sonuçlarını belirliyor. Hükümetler devriliyor. Erdoğan “Hodri meydan” diyerek bu durumu çok iyi okuduğunu gösterdi. Şimdi hep beraber göreceğiz el mi yaman, bey mi yaman! AB, Avrupa Parlamentosu’nun tavsiye kararına riayet etmezse bunun 1 numaralı sebebi Erdoğan’ın resti olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder