Restoran şeflerinin kullandığı ve çok az kişinin bildiği mutfak sırları

Mutfakta herkesin bir tarzı vardır. Yemek yapma sırları, vakitten kazandıran ipuçları… Zaten her birimiz kendi mutfağımızın şefi değil miyiz? Öyleyse bazen büyük bir istekle, bazen de mecburiyetten bir şekilde mutfağa geçiyorsanız size, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de işinizi hafifleterek mutfak tüyoları hazırladık.  

25 Eylül 2017, Pazartesi 15:37
A A
1- Ev yapımı hamburger gibisi yok!

1- Ev yapımı hamburger gibisi yok!

Bunu hepimiz kabul ediyoruz. Şimdi size hamburger köftesiyle alakalı bir sır versek çok daha kısa sürede istediğiniz hamburgeri hazırlamanıza fayda sağlayacak olanından hemde;Hamburger köftesini pişirirken köftenin ortasına parmağınızla bastırarak aşağıya doğru bir eğim yaratın. Bu püf noktası hamburger köftenizin daha hızlı ve eşit oranda pişmesini sağlayacaktır.  

2- Bazen özenerek bir kek hazırladığınız oluyor değil mi? 

2- Bazen özenerek bir kek hazırladığınız oluyor değil mi? 

Buraya kadar her şey yolunda. Sıra geldi servis etmeye. Tam keseceksiniz ki parçalanıyor, dağılıyor...  Sizi üzmemek için bu duruma çözüm olacak tüyoyu bulduk. Keseceğiniz bıçağı suyun altına tutun ardından kekinizi nasıl kesmek isterseniz öyle kesin.  

3- Limon sıkmak belki de tarihe karışır...

3- Limon sıkmak belki de tarihe karışır...

Limona bir delik açık sprey başlığının içine yerleştirin.Böylece limon suyunu sprey yardımıyla kullanabilirsiniz.  

4- Bıçağın kaymaması için...

4- Bıçağın kaymaması için...

Bıçağınızın elinizden kaymasını önlemek, mutfak kazalarının önüne geçmek için bıçağın tutma kısmına aralıklarla paket lastikleri takın.  

5- Küçük bir sır daha verelim...

5- Küçük bir sır daha verelim...

Limonu ne kadar ince keserseniz tadı o kadar ekşi olur.  

6- Ağız sulandıran sosisler için...

6- Ağız sulandıran sosisler için...

Sosislerinizin hem daha güzel kızarmasını hem de güzel görünmesini sağlamak için sosislerinize küçük kesikler atın.  

7-  Yumurtalarınızın taze olup olmadığını merak ediyorsanız...

7-  Yumurtalarınızın taze olup olmadığını merak ediyorsanız...

Bir tabağa kırın sarısı beyaz kısımdan ayrılıyor mu dikkat edin. Siz bir çaba göstermeden ayrılıyorsa yumurtanız bayat demektir.  

8-  Yaş pastalarınız kesinler kısımlarından kurur.

8-  Yaş pastalarınız kesinler kısımlarından kurur.

Saklama kabına koysanız bile bu problemi yaşarsınız... Şimdi bu tüyo ile bu durumdan kurtulmanız mümkün... Kestiğiniz kenarlara kürdan yardımıyla ekmekle tampon yaparsanız pastanızın hava almasına asla izin vermeyecektir. Dilimlenmiş ekmekler bu iş için oldukça uygun.  

9- Haşlanmış yumurtanın kıvamı için...

9- Haşlanmış yumurtanın kıvamı için...

Her seferinde aradığınız kıvamı tam olarak tutturamayanlar için yumurta pişirme süreleri.  

10- Hemen çürümesin diye...

10- Hemen çürümesin diye...

Sizde yeşilliklerinizi yıkanmış ve hazır halde kullanmak isteyenlerdenseniz, bu tüyo tam da size göre. Yıkadıktan sonra folyo kağıdına sararak bekletmeniz onların uzun ömürlü ve taze kalmalarını sağlayacak.  

11- Fırında folyo kağıdı kullanırken...

11- Fırında folyo kağıdı kullanırken...

Bu sefer fırında pişirme kağıdı kullanmak yerine folyo kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Folyo kağıdının üzerinde pişireceğiniz pastırma veya sucukların tadına şaşıracaksınız.  

12- Ertesi güne kalan pizza dilimlerini ısıtırken...

12- Ertesi güne kalan pizza dilimlerini ısıtırken...

Kalan pişmiş pizzalarınızı ısıtırken kullanacağınız bu püf noktası sayesinde pizzalarınız yeni pişmiş gibi olacak. Isıtmadan önce üstüne biraz su serpmeniz bunun için yeterli