Gündem Reuters'in 'YPG Menbiç'ten tamamen çekildi' iddiasına Dışişleri'nden yalanlama

Reuters'in 'YPG Menbiç'ten tamamen çekildi' iddiasına Dışişleri'nden yalanlama

Paylaş
Reuters'in 'YPG Menbiç'ten tamamen çekildi' iddiasına Dışişleri'nden yalanlama

Reuters haber ajansı, terör örgütü YPG mensuplarının Suriye'nin Menbiç kasabasından tamamen çekildiğini iddia etti, ancak Dışişleri'nden yalanlama geldi: PYD/YPG’nin tamamen çekildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır

İngiliz Reuters haber ajansı, terör örgütü YPG mensuplarının Suriye'nin Menbiç kasabasından tamamen çekildiğini iddia ettiği haberinde, "Bu gelişme, Türkiye'nin uzun süredir gerçekleşmesini istediği bir koşul" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Associated Press (AP) haber ajansı ise, "Böylece Ankara ve Washington arasında gerilime neden olan en önemli sorunlardan biri çözülmüş oldu" değerlendirmesini yaptı.

TÜRKİYE-ABD ARASINDAKİ ANLAŞMA NEYDİ?

Türkiye ve ABD aylar süren uzlaşmazlıktan sonra geçen ay Menbiç konusunda bir anlaşmaya varılmıştı.

Buna göre terör örgütü YPG Menbiç'ten çekilecek, Türk ve Amerikan askerleri kasabada ve çevresinde güvenliği birlikte tesis edeceklerdi.

DIŞİŞLERİ'NDEN JET YALANLAMA

Reuters'in, 'YPG mensupları Suriye'nin Menbiç kasabasından tamamen çekildi' iddiası kısa bir süre sonra Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Dışişleri açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: PYD/YPG’nin Münbiç’ten tamamen çekildiğine dair haberleri abartılı buluyoruz. Süreç halen devam ediyor. Devriye güzergahı üzerindeki kontrol noktalarından çekilme sürüyor. Ortak devriye hazırlık çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla Münbiç'ten bu aşamada PYD/ YPG’nin tamamen çekildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Haberin Devamı