Gündem Reva mıdır?

Reva mıdır?

Paylaş
Reva mıdır?

Ordu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 2 araca kavuşacak diye halk bu eziyete mahkum edildi, hem de yol masrafı ettirilerek...

Ordu Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Yaşar, kentteki 4 bin 100 engelli ailesine ‘bakım ücreti' adı altında ödenen maaşların, devlet bankası yerine özel bir bankadan ödenmesine karar verdi. Gerekçe, söz konusu devlet bankasının, Ordu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü için kendilerinden 'promosyon' olarak talep edilen iki otomobili vermeyi reddetmesi, diğer özel bankanın ise 'Biz size bu araçları veririz' demesi oldu.

O AYRINTI MAHVETTİ

Ancak gözardı edilen 'en basit ayrıntı' şuydu: Bu devlet bankasının, Ordu kent merkezi ve tüm ilçelerinde ATM ve şubeleri bulunurken, 'promosyon' karşılığı maaş dağıtımı konusunda sözleşme yapılan özel bankanın sadece kent merkezinde 1 şubesi ve 2 ATM'si vardı. Bu da yaşanması muhtemel olayın sinyallerini verdi...

6 KİŞİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

Söz konusu özel bankadan dün maaşlarını almak için gelen aileler izdiham yarattı. Aileler ile banka görevlileri arasındaki tartışma polisler tarafından büyümeden engelledi. Bu sırada 6 kişi baygınlık geçirdi. Fenalaşan bir kişi de hastaneye kaldırıldı.

Ordu'da yaklaşık 4 bin 100 kişinin aldığı ortalama 500 TL'lik engelli bakım ücretleri, kent merkezi ve tüm ilçelerde ATM ve şubesi bulunan devlet bankasından alınıyordu. Ancak Ordu Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Yaşar, bu ailelerin aldığı maaşların yatırıldığı devlet bankasından yeni dönem için promasyon olarak kuruma 2 otomobil almasını istedi. Banka yetkilileri bu teklifi kabul etmeyince, İl Müdürü Yaşar Ordu, merkezde 1 şube ve 2 ATM’si bulunan özel bir banka ile anlaşarak 2 otomobil aldı.

ÇEVİK KUVVET DEVREDE



Dün kent merkezi, ilçe ve köylerden gelen yaklaşık 1500 kişi paralarını almak istedi. Banka önünde sabah saatlerinden itibaren toplanan aileler, mesai saatinin başlamasıyla birlikte içeri akın etti. Bu sırada meydana gelen izdihamda 6 kişi baygınlık geçirdi. Aileler ile banka görevlileri arasında zaman zaman çıkan tartışmaları Çevik Kuvvet polisleri büyümeden önledi.

İzdiham nedeniyle fenalık geçiren 72 yaşındaki Şirin Karamanlı, hastaneye kaldırıldı. Bu sırada bazı aileler görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdı. Gerginliğin devam etmesi üzerine Emniyet Müdürü Ali Tom, bankaya gelerek aileleri sakinleştirmeye çalıştı.

50 LİRA MASRAF EDİP GELDİLER

İzdiham üzerine bir banka görevlisi müdürün talimat verdiğini ve bu durumun en kısa sürede düzeltileceğini ve maaşların akşama kadar ödeneceğini açıkladı. Gürgentepe İlçesi'nin Eskiköyü'nden maaş almaya gelen Şener Büyükkeskin, “50 milyon TL'lik yol masrafı yaptım. Saat 04.00'te geldim. Hala bekliyorum” dedi.

Diğer taraftan Ordu Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Yaşar, geçtiğimiz günlerde izdihama neden olan bankanın verdiği iki otomobili basın toplantısı düzenleyerek tanıtmış ve “Maaş promosyonu karşılığında özel bir banka ile anlaştık. Bu araçları aldık. Bu yüzden maaşları bu bankaya yatırıyoruz. Ordu'nun 12 bin kilometrelik dağınık yerleşim düzeninden dolayı bu araçlara ihtiyacımız var” demişti.

Erol KÜÇÜKOĞLU/ ORDU, (DHA)

2