Türkiye (Son Dakika) Rezidans cinayeti davasında yok artık dedirten savunma

Rezidans cinayeti davasında yok artık dedirten savunma

Paylaş
Rezidans cinayeti davasında yok artık dedirten savunma

Fatma Şerban'ı boğazını bıçakla keserek öldürdüğü iddia edilen Köksal Şahin'in yargılanmasına başlandı. Köksal Şahin, "Boynumda asılı olan duayı koparıp lavaboya attı. Geri geldiğinde yüzü ve tavırları değişti. Anladığım kadarıyla ona cin musallat olmuş"

Ümraniye’de bir rezidansta oturan Fatma Şerban’ı boğazını bıçakla keserek öldürdüğü iddia edilen Köksal Şahin’in yargılanmasına başlandı. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Köksal Şahin ile taraf avukatları katıldı.

Haberin Devamı

Duruşmada savunması alınan Şahin, Fatma Şerban ile zaman zaman görüştüklerini ve evinde buluştuklarını belirterek, "Kendisine ara sıra para veriyordum. 50 bin lira civarında para verdim. Ancak bunları suistimal etmeye başladı. Son zamanlarda da kendisine para vermem için beni sıkıştırıyordu. Olay günü de bu nedenle görüştük. Para istemişti ancak götüremedim. Bana bozuldu" dedi.

"ONA CİN MUSALLAT OLMUŞ"

Şerban’a, memleketine döneceğini ve bir daha görüşmeyeceklerini söylediğini kaydeden Şahin, şöyle devam etti: "Bunun üzerine boynumda asılı olan duayı koparıp lavaboya attı. Geri geldiğinde yüzü ve tavırları değişti. Anladığım kadarıyla ona cin musallat olmuş. Bana sert sert bakarak mutfağa gitti ve elinde bıçakla yanıma geldi. Sonra bıçakla bana saldırmaya başladı. İleri geri boğuşurken bıçak kendi karnına saplandı. Sanki onu çarpan cinler beni de çarptı. Besmele bile çekemedim. Daha sonra beni bırakıp kendini doğramaya başladı. Hatırladığım kadarıyla bıçağı boğazına çekti. Sonra da yere düştü. Arapça bir şeyler söylüyordu. Can çekiştiğini gördüm. Kelime-i Şehadet getiremedi, onun yerine ben getirdim." Mahkeme heyeti, Köksal Şahin’in akıl sağlığının yerinde olup olmadığının araştırılması için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

TATİL İÇİN GİTTİĞİ ÇEŞME'DE YAKALANMIŞTI

Olayın geçmişi Ümraniye’de geçen yıl eylül ayında meydana gelen olayda, Karaman Towers sitesindeki dairesinde yaşayan 34 yaşındaki Fatma Şerban, boğazı kesilmiş halde bulunmuştu. Dairede delil araştırması yaparak bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, katil zanlısının yakalanması için çalışma başlatmıştı. Olayın şüphelisi Köksal Şahin, cinayetten bir gün sonra tatil için gittiği Çeşme’de polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Şahin’in, "tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor. İddianamede ayrıca Şahin hakkında "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" ve "hırsızlık" suçlarından 8 yıl 6 aydan 18 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Haberin Devamı