Spor 'Rıdvan' davası başladı

'Rıdvan' davası başladı

Paylaş
'Rıdvan' davası başladı

Rıdvan Dilmen hakkındaki şike iddialarını ortaya atan araştırmacı yazar Karlıbel yargılanıyor

Eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen hakkındaki şike iddialarını ortaya atan araştırmacı yazar Talip Doğan Karlıbel “Özel belgede sahtecilik ve iftira" suçlamasıyla yargılanmasına başlandı. Sarıyer 1 Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasına Rıdvan Dilmen, tutuksuz sanık Talip Doğan Karlıbel ve tarafların avukatları katıldı.

Haberin Devamı

Duruşmada ilk olarak Talip Doğan Karlıbel savunmasını yaptı. Şike konusuyla ilgili bir kitap hazırlığında olduğunu belirten Karlıbel, “Bu olayda söz konusu belge elime geçtiğinde basın mensuplarına doğru olmayabileceğini, bunun kendileri tarafından araştırıldıktan sonra haber yapılabileceğini söylemiştim. Bu süreç benim dışımda gelişmiştir" dedi. Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmayı öğrendikten sonra kitabın yayınını durdurduğunu ifade eden Karlıbel, soruşturmanın sonuçlanmasından sonra kitabın basılacağını söyledi.

“İFTİRA ATMADIM"

Özel belgede sahtecilik suçunu işlemediğini savunan Karlıbel, “Kimseye iftira atmadım. Şike suçundan tutuklu sanıkların tahliyesinden sonra olayla ilgili tüm tapeler ve kayıtlar bana Almanya’daki kaynaklarımız tarafından sunulmuştur. Bunlara benim sonradan ilave yapmam da söz konusu değildir. Ben bu kayıtlardaki iddialar neyse onları belirttim. Rıdvan Dilmen’e iftira niyetiyle iddialarda bulunmadım" diye konuştu.

Haberin Devamı

“MANEVİ OLARAK ÇOK ZARAR GÖRDÜM. ŞİKAYETÇİYİM"

Bu olaydan dolayı büyük bir üzüntü yaşadığını anlatan Rıdvan Dilmen, Karlıbel’e karşı hiçbir husumeti olmadığını kaydetti. Sanıktan şikayetçi olduğunu vurgulayan Dilmen, “Ahmet Çakar’ın beni arayarak ‘mutlaka gelmen lazım’ dedi. Olaydan bu şekilde haberdar oldum. Çakar’la görüşmeye gittiğimde yanında Serhat Ulueren ve Ersin Düzen de vardı. Daha sonra da hakkımda bir gazetede haber yayınlandı. Manevi olarak çok zarar gördüm" dedi.

Dilmen’in avukatı Oya İmamoğlu, sanık Talip Doğan Karlıbel’in tutuklanmasını ve tutuklu yargılanmasını istedi. Görüşü sorulan duruşma Savcısı Zeki Kaner, soruşturma sürecinde ifadeleri alınan Ahmet Çakar, Ersin Düzen, Serhat Ulueren, Gökmen Özdemir ve İbrahim Seten’in tanık olarak dinlenmesini istedi. Bu talebi kabul eden Mahkeme, Ahmet Çakar, Ersin Düzen, Serhat Ulueren, Gökmen Özdemir ve İbrahim Seten’in tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Dilmen’in avukatının “sanığın tutuklanması" yönündeki talebini reddeden Mahkeme, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

Adliye çıkışında “Davacı olmuştum. Mahkeme devam ediyor" diyen Dilmen, daha sonra hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

Sanık Karlıbel ise şu açıklamayı yaptı:

“Konu sayın Rıdvan Dilmen değil, konu Türkiye’deki şike konusu. Bence Sayın Dilmen şike olayına karışmadı, ama benim yaptığım araştırmalarda Almanya’daki şike konusundan yargılanan bazı kişilerle 90’lı yılların sonunda ve 2000’li yılların başında bir ilişkisi olduğunu biliyorum. Çünkü Almanya’da tutuklu olan sanık Tuna Akbulut’un 2000’li yıllarda Türkiye’de de bazı illegal şike olaylara karıştığına dair bazı bilgiler Bohum Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın içinde var."

Cem TURSUN - DHA