Spor Rıdvan Dilmen'den derbi öncesi açıklamalar

Rıdvan Dilmen'den derbi öncesi açıklamalar

Paylaş
Rıdvan Dilmen'den derbi öncesi açıklamalar

Fenerbahçe'nin efsanelerinden ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, derbiye kısa bir süre kala yine çok çarpıcı analizler yaptı

NTVSPOR'un yorumcusu Rıdvan Dilmen, sezonun en önemli maçı gözüyle bakılan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi önemli yorumlar yaptı. Fenerbahçe ve Galatasaray cepehelerinin olası senaryolarını aktaran Dilmen, Emmanuel Emenike ile ilgili de önemli ifadeler kullandı.

Rıdvan Dilmen'in dev mücadele ile ilgili tespitlerinden en önemlileri şu şekilde;

- Emenike derbide saç baş da yoldurabilir, maçı da alabilir. İsmail Hoca onun için ikinci şıkkı kullanacaktır.

- Sneijder, pozisyon yokken bile çalım atıp, iki ayağıyla topa vurabiliyor. Çok tehlikeli.

- G.Saray'ın iki ön taraf oyuncusu, rakipleri Caner ve Gökhan olduğu için 90 dakikayı bitiremez.

- Galatasaraylı futbolcuların kafasında '1 puan yeter' vardır. Kartal, "Temkinli olun" dese de Fenerbahçe taraftarı ile saldıracaktır.

- Beraberlik halinde Galatasaray avantajını korur. Galatasaray kazanırsa, bir daha Fenerbahçe'ye zor yakalanır.

- Fenerbahçe kazanırsa, en az rakipleri kadar şampiyonluk yarışındaki iddialı haline döner.

- İki hoca da böylesine tansiyonu yüksek bir sezonda demeçleri ve duruşlarıyla yeni kuşak antrenörlere örnek olma adına önemli bir misyonu yüklenmiş durumdalar.

- İkisi de kendilerine yakışır demeçler veriyorlar. Öncelikle kutlamak gerek. 4 puanlık fark mutlaka teknik direktörlerin oyun stratejilerine yansıyacaktır.

- Hamza Hoca (Hamzaoğlu) takımı kazanmak üzere kurmak istese de psikolojik olarak oyuncuların kafasında "1 puan yeter" vardır.

- İsmail Kartal, oyuncularına "Kontrollü başlayalım" dese de Fenerbahçe ev sahibi olmanın avantajı ve taraftar baskısıyla maça bu stratejinin dışında başlar.

- Taktik stratejiler önemli ama oyuncuların oyun içinde, kendi beyinlerinde oluşturacağı psikolojik taktikler de devreye girecektir.

- Bu stratejiler skorla ilgili de olacaktır. Fenerbahçe 0-0'ı istemeyen bir takım. Maça ağırlığını koyarak başlayacaktır.

- Oyun içinde ve maçın hemen başında gösterilecek kartlar hesapta yok. Bunlar da stratejileri ve oyun planlarını değiştirebilir.

Haberin Devamı