Spor Rijkaard, Hiddink'e çattı!

Rijkaard, Hiddink'e çattı!

Paylaş
Rijkaard, Hiddink'e çattı!

Rijkaard, Hiddink'e çattı!

Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, Arda ve Hakan'dan gelen kötü haberler üzerine vatandaşı Hiddink'e çattı.

Haberin Devamı

Galatasaray’a üst üste yaşanan sakatlıklar yüzünden bayram adeta zehir oldu. Geçtiğimiz sezondan bu yana en çok sakatlık yaşayan takım unvanını elinde bulunduran Sarı-Kırmızılılar, Milli Takım’dan sakat dönen takım kaptanları Arda Turan ve Hakan Balta’nın çekilen MR’ları sonucu ortaya çıkan tabloyla büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Habertürk Gazetesi'nden Erhan Telli'nin haberine göre; Milli Takım kampından önce arka adalesi yırtılan Hakan Balta’nın haberini alan ve hemen ardından da Arda’nın sakatlığıyla ilgili büyük şok yaşayan Florya yönetimi, 2 futbolcunun dün sabah yapılan kontrolleri sonrasında daha da çok üzüldü.

ARDA 3 HAFTA, HAKAN 1 AY YOK

Hakan Balta’nın en az 1 ay, takım kaptanı Arda Turan’ın ise 3 hafta yeşil sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Bu durumun da Rijkaard’ı oldukça öfkelendirdiği ve Milli Takım çalıştırıcısı Hiddink’e göndermede bulunduğu ifade edildi. Her fırsatta vatandaşı Guus Hiddink’e çatan ve son olarak sakatlığı geçmekte olan Sabri Sarıoğlu’nu davet etmesine çok kızan Rijkaard’ın, şimdi de Arda Turan’ın 90 dakika boyunca sahada tutulmasına tepki koyduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Arda’nın maçın ortalarında aldığı darbe sonrasında göz göre göre oyuna devam ettirilmesine öfkelenen teknik adamın, kurmaylarına dert yanarak “Aksadığını gördüler. Sakatlanacağını bile bile oynatmaya devam ettiler” şeklinde öfkesini dile getirdiği iddia edildi.

SABRİ DE HEDEFTE

Sabri’nin sakatlıktan yeni çıkmasına karşılık 2 maç üst üste oynatılarak riske edildiğini söyleyen Rijkaard’ın, bu oyuncunun arzulu oynamasına da anlam veremediği ifade ediliyor. Hollandalı’nın Sabri’yle de durumunu konuşacağı belirtildi.

HOLLANDALI’DAN HOLLANDALI’YA BÜYÜK ÖFKE

Arda ve Hakan’ın Milli Takım’dan sakat dönmesi Rijkaard’ı çıldırttı. Cimbom’un hocasının, vatandaşı Hiddink’i “Arda darbe almıştı. Sakatlanacağını bilerek oynatmaya devam etti” şeklinde suçladığı öğrenildi.

KAPTANI DA SUÇLADI

Rijkaard’ın Hiddink dışında bir diğer suçlu olarak da Arda’yı gösterdiği belirtildi. Hollandalı çalıştırıcının kurmaylarına, “Arda’nın oyuna devam edemeyeceğini söyleyip çıkmak istemesi gerekirdi” ifadesini kullandığı vurgulandı.

Haberin Devamı

MİLLİ SAKATLAR
Son dönemde Galatasaray ve Rijkaard için milli maçlar pek de sağlıklı geçmiyor. Özellikle Hollandalı teknik adamın göreve gelmesinden bu yana geçen kısa sürede milli takımlarda yaşanan sakatlıklar Sarı-Kırmızılılar’ın başını oldukça ağrıttı.

5 EYLÜL 2009
TÜRKİYE-ESTONYA
Gökhan Zan (Deneyimli savunmacı karşılaşmanın 36. dakikasında sakatlanarak
oyundan çıkmak zorunda kaldı.)

10 EKİM 2009
BELÇİKA-TÜRKİYE
Ayhan ve Hakan Balta (Zorlu lig fikstürü öncesi Sarı-Kırmızılılar’a milli maçtan 2 kötü haber geldi.)

20 HAZİRAN 2010
BREZİLYA-FİLDİŞİ SAHİLİ
Elano Blumer (Dünya Kupası eleme grubu maçında ciddi bir şekilde sakatlanan Elano için kupa erken bitti.)

11 AĞUSTOS 2010
TÜRKİYE-ROMANYA
Sabri Sarıoğlu (Milli Takım kampında sakatlanan Sabri, tam 1 ay takımındaki yerini alamadı.)

7 EYLÜL 2010
TÜRKİYE-BELÇİKA
Hakan Balta (Hakan son antrenmanda sakatlanarak kadrodan çıkarıldı.)

Haberin Devamı

7 EYLÜL 2010
TÜRKİYE-BELÇİKA
Arda Turan (Yıldız oyuncu, Fellaini’nin sert hareketi sonrası 15 gün oynayamayacak.)