Spor Rijkaard ile yola devam

Rijkaard ile yola devam

Paylaş
Rijkaard ile yola devam

Galatasaray'da yeni yönetim mazbatalarını alırken, Başkan Adnan Polat, yola Rijkaard ile devam edeceklerini söyledi

Galatasaray'da 27 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'da ikinci kez başkanlığa seçilen Adnan Polat ile yönetici arkadaşları görev mazbatasını aldı.

Adnan Polat, mazbata töreninin sonrasında görüntü için izin verilen basın mensuplarına, önce denetleme, sicil ve disiplin kurulu üyeleriyle poz verirken, daha sonra yönetim kurulu arkadaşlarıyla medya mensuplarının önüne geçti.

Galatasaray Genel Kurulu'nun, tarihin en yoğun katılımlı seçimine katkı sağladığını belirterek, üyelere teşekkür eden Polat, Adnan Öztürk ve yönetim listesinde yer alan arkadaşlarıyla da istemeleri halinde birlikte çalışabileceklerini aktardı.

"ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA VARIZ"

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, derbi maçta Fenerbahçe'ye yenilerek ligde önemli bir yara alan takımlarının, şampiyonluk yarışında hala iddialı olduğunu söyledi.

Adnan Polat, önlerinde kritik bir dönem olduğunu belirtirken, "Özellikle profesyonel futbol olarak baktığımızda, gelecek 7 haftada mücadelemizi en üst seviyede sürdüreceğiz. Teknik direktörümüz, teknik heyetimiz, idari kadrolarımız görevinin başındadır. Herhangi bir değişiklik söz konusu değildir" dedi.

Şampiyonluk yarışında Galatasaray'ın iddiasının devam ettiğini aktaran Polat, "Galatasaray'ın en az 3 rakibi kadar şansı vardır. Şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyiz.

Bizim için bu 7 haftalık süreç, gerçek Galatasaraylıların yüzünü göstereceği, futbolcuların performanslarını sergileyeceği bir dönem olacaktır" diye konuştu.

"RİJKAARD'LA GELECEK SEZON DA BERABERİZ"

Adnan Polat, Fenerbahçe derbisinin ardından eleştirilerin hedefi olan isimlerden teknik direktör Frank Rijkaard'ın gelecek sezon da takımın başında olacağını söyledi.

Galatasaray'da teknik heyetin görevinin başında olduğunu vurgulayan başkan Polat, "Rijkaard'ın iki yıllık sözleşmesi vardır ve önümüzdeki sezonda da beraber olacağız.

Kim ne derse desin, nasıl yorumlarsa yorumasın, biz teknik direktörümüzden memnunuz ve kendisiyle devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

FRANCO İLE İLGİLİ İTHAMLAR

Derbi maçta yediği hatalı golle gündeme oturan Arjantinli kaleci Leo Franco hakkında basında yer alan bazı yorumlara tepki gösteren Adnan Polat, yapılan ithamların "saçmalık" olduğunu kaydetti.

"Futbolcularımızla ilgili asılsız söylemler duyuyoruz. Kalecimiz Leo Franco'yu itham eden sözler duyuyoruz. Hem Franco, hem de topyekün Güney Amerikalı, Arjantinli oyuncular itham altında bırakılıyor.

Böyle saçma bir yaklaşım olamaz" diyen Polat, "Lütfen herkes aklıselimle hareket etsin. İnsanları karalamak bu kadar ucuz olmamalı" şeklinde görüş belirtti.

AZİZ YILDIRIM'A GÖNDERME

Adnan Polat, derbi maç öncesi basın toplantısı düzenleyerek, yapılan hakem hatalarını gündeme getiren Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a göndermede bulunurken, bu şekilde menfaat sağlandığını savundu.

Galatasaray Kulübü olarak hiçbir maçtan sonra hakemlerle ilgili, onları rencide edecek, kıracak açıklamalarda bulunmadıklarını anlatan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak görüyoruz ki, seslerini yükseltenler, kendi lehine imkanlar çıkartmaya başladı.

Bizim sessizliğimiz, federasyona olan saygımızdandır. Biz federasyonumuza güveniyoruz, ama sessizliğimizin esas nedeni de efendiliğimizdir. Bu yanlış anlaşılmasın.

"HAKEM ATAMALARINDAN MEMNUN DEĞİLİZ"

Hakem atamalarında Merkez Hakem Kurulu'nun dikkatli davranmasını istiyoruz. Son 3 haftada yapılan atamaların hiçbirinden memnun olmadığımızı söyleyeyim.

Hakemlerimizden de, herkese eşit mesafede kuralları uygulamalarını özellikle rica ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konularla ilgili daha genişletilmiş bir basın toplantısı yapacağız."

Serhan Türk/İSTANBUL (DHA)

3

Haberin Devamı