Spor Rijkaard: Önemli olan güzel futbol

Rijkaard: Önemli olan güzel futbol

Paylaş
Rijkaard: Önemli olan güzel futbol

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, futbol anlayışıyla ilgili olarak, kendisi için göze hoş gelen oyunun daha önemli olduğunu söyledi

Hollandalı çalıştırıcı, Galatasaray Dergisi’nin ağustos ayı sayısında yer alan röportajında, kariyeri boyunca güzel futbol için çalıştığını dile getirirken, "Benim için önemli olan güzel futbol

Futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerim boyunca sürekli olarak bunun için çalıştım. Futbolun halk için oynandığını düşündüm. Türkiye’de ise sonuç almak, insanlara her zaman daha çekici geliyor.

Burada netice öne çıkıyor, oynadığınız futbol değil. Ancak iyi futbol oynarsanız, o anlayışın devamı gelir. Bu gelecek için bir yatırımdır. Teminattır bir anlamda. Bugün rakip ağlara gitmeyen top, ilerleyen zamanda sizi istediğiniz sonuca ulaştırabilir. Önemli olan futbola bakış açısı ve mentalite" diye konuştu.

"NEILL VE CANA’NIN TRANSFERİ TÜRK FUTBOLUNUN YAPISIYLA İLGİLİ"

Frank Rijkaard, Türkiye’de fizik gücüne dayalı bir futbol oynandığını kaydederken, Lucas Neill ve Lorik Cana’nın transferlerinin bu yapıyla ilgili olduğunu aktardı.

Süper Lig’in karakterine daha fazla uyum sağlayabilmeleri için bazı hamleler yapmaları gerektiğini dile getiren Rijkaard, "Lucas Neill ve Lorik Cana’nın gelmesi de Türk futbolunun bu yapısıyla ilgili. Takımdaki mücadele gücünün artması için böylesi oyunculara ihtiyacımız vardı" dedi.

"MEHMET BATDAL’IN BAŞARILI OLMASINI İSTİYORUZ"

Yeni sezon kadrosuna değinen Hollandalı çalıştırıcı, takımda Milan Baros, Mehmet Batdal ve Harry Kewell’dan oluşan bir forvet hattı bulunduğunu kaydederken, hem bunun kendileri için daha çok alternatif anlamına geldiğini belirtti, hem de genç oyuncu Mehmet Matdal’dan olan beklentilerini aktardı.

Yaptığı değerlendirmede Mehmet Batdal’a geniş yer ayıran Rijkaard, "Kendisi genç bir oyuncu. Bizim katkılarımızla seviye atlayarak Galatasaray için uzun yıllar emek sarf etmesini umuyorum.

Fiziksel olarak çok kuvvetli. Bunu gayet rahat görebiliyorsunuz. Ayaklarını oldukça iyi kullanabiliyor. Boyuna göre ise son derece esnek ve yumuşak bileklere sahip.

Daha önemlisi, etrafında bulunan arkadaşlarına hakim olabiliyor. Takımımıza çok büyük katkılar sağlayabilir. Ancak çalışması lazım. Şu an için gayet iyi gidiyor. Biz de onun başarılı olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

2

Haberin Devamı