Spor 'Rijkaard'a yapılanlar, Hagi'ye yapılıyor'

'Rijkaard'a yapılanlar, Hagi'ye yapılıyor'

Paylaş
'Rijkaard'a yapılanlar, Hagi'ye yapılıyor'

Galatasaray eski teknik direktörü Frank Rijkaard'ın tercümanlığını yapan Mustafa Yücedağ, "Rijkaard'a yapılanlar şu an Hagi'ye yapılıyor" diye konuştu

DHA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Yücedağ, Galatasaray’daki son gidişatı değerlendirdi. Galatasaray’da bazı futbolcuların teknik direktörün işine karıştığını belirten Yücedağ, şunları söyledi:

“Benim konuşmalarımla Hagi’nin konuşmalarını yan yana koysunlar. Aynı şeyi söylüyoruz. Eğer o futbolcular Galatasaray’a zarar veriyorsa uzaklaştırılması gerekiyor.

Çünkü Galatasaray herkesindir. Galatasaray taraftarının Galatasaray sevgisi olan insanların üzülmeye hakkı yoktur. Eğer orada ekmek yiyorsan onun için de mücadele etmek zorundasın.

Türk futbolunun bu şekilde gerilemesi, futbolcuların hocalarını istememe bir lüksleri olmaması gerekiyor. Hoca ne görev veriyorsa futbolcu onu yapmak zorunda.

Dünya geneline baktığınız zaman hoca hata yapabilir. Hoca hata yaptığı zaman kulüp tarafından başkan ya da yöneticiler bunu görüyor. Futbolcuların böyle bir şey yapmasına gerek yok.

Eğer bir hoca taktiksel olsun işini yapamıyorsa zaten yol verirler. Futbolcuların böyle yapması doğru değil. Türk futbolunun geriye gitmesi beni çok üzüyor. Kaç futbolcunun takımda neler yaptığını sayın Adnan Polat zamanla görecektir”

"TÜRK FUTBOLU DİBE VURDU"

Bu yaşanılanların Türk futboluna zarar verdiğini belirten Yücedağ, “Türkiye’de futbolumuz çok geriliyor. Artık halk olarak ülke olarak buna ‘dur’ demeliyiz.

Bizlerin hedefi artık Türkiye liginde başarılı olmak. Avrupa’daki takımlar büyük paralar verip transfer yaparken, hedefinin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu oluyor.

Ama bizde maalesef öyle değil. Ülke futbolumuz artık iyice dibe vurmuş. Ben Torino’dan Türkiye’ye Türk futboluna hizmet etmek için geldim ama maalesef Türkiye hizmet etmek isteyene yer yok”dedi.

"HAGİ, MİSİMOVİÇ’İ KAZANMALI"

Yıldız futbolcu Misimoviç’in Teknik Direktör Hagi tarafından A2 takımına gönderilmesini de değerlendiren Yücedağ, “Ben bu kararı yanlış buluyorum. Misimoviç hakikaten çok iyi bir futbolcu.

Geçmişine baktığınız zaman Wolsfburg gibi bir takımda hem de Almanya ligi gibi zor bir ligde şampiyon oldular ve büyük katkısı oldu. Böyle bir futbolcuyu kadro dışı bırakmak yersiz. Hagi’de yıldız bir futbolcu idi. En azında ilgilenip, düşüncelerini aktarıp daha çok motive etmeli ve onu kazanmalı” diye konuştu.

Murat ÇAKIR-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı