Spor Rijkaard'ın, Neill mutluluğu

Rijkaard'ın, Neill mutluluğu

Paylaş
Rijkaard'ın, Neill mutluluğu

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, yeni transfer Neill'e övgüler yağdırırken, kadroya dahil olması nedeniyle çok mutlu olduğunu söyledi

Hollandalı çalıştırıcı, Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan "Rijkaard ile soru-cevap" programına katılarak gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Neill’in oynadığı ana pozisyonun stoper olacağını anlatan Rijkaard, "Tabii ki ihtiyaç olduğunda beklerde de oynayabilir. Ama genelde ana pozisyonu stoper" ifadesini kullandı.

Ligin ilk yarısında organizasyon bozukluğundan bazı goller yediklerini hatırlatan Rijkaard, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belki Lucas Neill’ın gelmesi bu tip eksiklerimizi düzeltme açısından iyi olacaktır. Mutlaka takıma yeni gelen bir oyuncunun adaptasyon süreci olur. Ben umuyorum ki bu adaptasyon sürecini Lucas Neill en kısa zamanda atlatacaktır."

"HER MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ"

Rijkaard, bir taraftardan gelen, "Geçen devre ve önümüzdeki devre arasında bir fark olacak mı?" sorusunu ise "Tam anlamda nasıl bir farklılık olur onu şimdiden söylemek doğru olmayabilir. Şu anki durumumuz iyi, hedefimiz birinci olmak.

O yüzden çalışmamız lazım ve takımın gösterdiği performansla, oynadığı oyunla mutlaka taraftarımızın üzerinde iyi bir etki bırakmak istiyoruz. Elimizden geldiği kadar her maçta galip gelmek istiyoruz ve onları mutlu etmek, sevindirmek istiyoruz. Umarımda bu şekilde gerçekleşir" diye yanıtladı.

"YENİ SİSTEMDE KANATLAR ÖNEMLİ"

Denizli Belediyespor ile Ziraat Türkiye Kupası’nda yaptıkları maçta yeni bir sistemde oynadıklarını dile getiren Frank Rijkaard, bu sistemde kanatlarda oynayan futbolcuların büyük önem taşıdığını söyledi.

Rijkaard, Denizli ekibi karşısında güzel bir skor elde ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu. "Güzel bir oyun sergiledik. Bireysel olarak iyi oynayan oyuncularımız vardı. Goller doğru zamanlarda geldi.

Değinilmesi gereken en önemli konulardan biri kanatlarımız çok iyi çalıştı. Hem Caner olsun, hem de Barış. Çok güzel bir skordu ama ne olursa olsun ligin ikinci yarısı için kendimizi geliştirmemiz gerekiyor.

"BARIŞ VE CANER GAYET İYİ"

Kewell ve Keita’nın yokluğunda bu sistemi deniyoruz. Bu sistemde kanat oyuncularımız Barış ve Caner’in ne yaptıkları çok önemli. Bu maçta gayet iyi performans gösterdiler. Rakibe doğru zamanda doğru yerde pres yapmaları lazım.

Özellikle Caner’in performansı beni çok mutlu ediyor. Taraftarları da mutlu ettiğini düşünüyorum. Daha önce defansif olarak oynadı ama ofansif olarak çok daha iyi oynayabiliyor. Bu sistemde sol açıkta daha iyi bir performans çıkartacaktır."

2

Haberin Devamı