Bilim - Teknoloji RIM, Apple'ı Geride Bırakabilir mi?
Paylaş
RIM, Apple'ı Geride Bırakabilir mi?

RIM'in yetenekli tableti Playbook ortaya çıktıktan sonra, bilişim otoritelerince en çok tartışılan konu RIM'in, Apple'ı yenip yenemeyeceği oldu.

The Playbook... Research In Motion'un (RIM) yeni oyuncağı ve Apple iPad'in baş belası. Geçtiğimiz günlerde, haberlerimizde de değindiğimiz (BlackBerry Playbook Huzurlarınızda) tablet bilgisayar, birçok otoriteye göre, büyük elmanın başını fazlasıyla ağrıtabilir.

Haberin Devamı

Peki böyle bir iddianın temeli neye dayanıyor? Cevap basit: Yaşlı kıta Avrupa'da olmasa bile, firmaların anayurdu Amerika'da, RIM, defalarca kez Apple'ı geride bırakmayı başardı. BlackBerry telefon serisinin, satış rakamları açısından sayısız kez, iPhone zincirini geride bırakması, Steve Jobs cephesinde de hiç hoş karşılanmamıştı.

RIM, nispeten düşük reklam desteğine karşın, 2009 yılında 3 milyar dolar kara ulaşmayı bildi. Çoklu uygulamalara izin veren çift çekirdek 1 GHz işlemci, 1 GB Bellek, 1080p HD desteği de, işin cabası. Otoritelere, Playbook'un, iPad'i yenmesi için gereken şey RIM'in, App Store ile aşık atacak bir uygulama altyapısı oluşturması. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı