Spor River Plate küme düştü

River Plate küme düştü

Paylaş
River Plate küme düştü

Arjantin Ligi'nin devlerinden River Plate, tarihinde ilk kez küme düştü

Arjantin’in en köklü kulüplerinden biri olan River Plate küme düştü. Play-out ikinci maçında Belgrano ile evinde 1-1 berabere kalan River, bu sonuçla taraftarlarını üzüntüye boğdu. Play-out ilk maçını Belgrano 2-0 kazanmıştı.

Deplasmanda 2-0 kaybettiği Belgrano’yu ağırlayan River Plate ikinci maçtan da 1-1’lik skorla ayrılınca tarihinde ilk kez küme düştü. Arjantin Ligi’nde şu ana dek hiç küme düşmeyen River Plate’in 33, ezeli rakibi Boca Juniors’un 23, Independiente’nin de 14 şampiyonluğu bulunuyordu.

1 KALPTEN ÖLÜM, 1 İNTİHAR, 100 YARALI

Maç içinde futbolcuları “Düşerseniz, ölürsünüz” tezahüratlarıyla tehdit eden taraftarlar koltukları söktü, stadı ateşe verdi. Bu olaylar sırasında bir taraftar kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Bir başka Riverlı ise intihar etti. Stadın etrafından saatlerce siyah dumanlar yükseldi. Birçok araba tahrip edildi. Polisle de ciddi çatışmalar yaşandı ve 15’i ağır olmak üzere en az 100 kişi yaralandı.

Polisler olayları önlemekte hayli zorlanırken, öte yandan taraftarlar, gecenin ilerleyen saatlerinde kulüp binasını da bastı.

3000 polisin güvenlik önlemleri aldığı maç sonrası saha içinde ve dışında olaylar çıktı. Öfkeli taraftlarlar Buenos Aires sokaklarını savaş alanına çevirirken, çıkan çatışmalarda 30’u polis 72 kişi yaralandı. Olaylar üzerine Monumental stadyumu geçici olarak kapatıldı.

BOCA JUNİORSLULYAR RİVER PLATE’İN CENAZESİNİ KALDIRIYOR

River Plate’in rakibi Boca Juniors yöneticileri ve oyuncuları maç öncesinde verdikleri demeçlerde Superklasikosuz bir ligin tadının olmayacağını söyleyerek River Plate’i desteklemişlerdi.

Roman Riquelme, River Plate formasıyla poz vermiş, Maradona’da "milyonerleri"n yanında olduğunu açıklamıştı. Ancak yenilgi sonrası bir grup Boca Juniors taraftarı twitterdan Bombonera stadı etrafında beyaz meşalelerle yürüyerek River Plate’in cenazesini kaldırma çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5665","5665","201106","5665-8.jpg");