Ekonomi Rixos Kozyatağı'na Arap ilgisi

Rixos Kozyatağı'na Arap ilgisi

Paylaş
Rixos Kozyatağı'na Arap ilgisi

Rixos'un, Taksim ve Bomonti'deki projelerinin ardından Kozyatağı'nda hayata geçirdiği home-office projesi Rixos Executive Apartments'e yabancı alıcılar ilgi gösteriyor.

Adalar manzarasına karşı konumlanan Rixos Executive Apartments’daki ev ve ofislerin fiyatları 295 bin dolardan başlıyor. Kira getirisinin ise 2000 dolar olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Rixos Executive Apartments 1 1, 2 2 ve penthouse olmak üzere toplam 370 daireden oluşuyor. 9 katı sadece ofislere ayrılan 30 katlı projede, mimari tasarımı akıllı bina konseptiyle Tansel Sönmezer tarafından gerçekleştirildi. STC İnşaat ve Albaraka Türk tarafından hayata geçirilen projenin giriş katında yer alan konsept çarşıda ünlü markaların yer aldığı mağazalar ve uluslararası lezzetlerin sunulacağı restoran ve kafeler yer alacak.
Fettah Tamince’nin şirketlerinden FTG Development Üst Yöneticisi Samim Hatipoğlu, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu projede ev ofis kavramının gerçek anlamda uygulandığını belirtti.

Soruları da yanıtlayan Hatipoğlu, projede ticari alanların metrekare fiyatının 10 bin dolar seviyesinde olduğunu, rezidansların da 4 bin dolardan başladığını ve yukarıya doğru manzara arttıkça 5 bin-5 bin 500 dolara kadar çıktığını, bunların başlangıç fiyatı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Rezidansların tamamının önce satılacağını, arkasından satın alanlar eğer isterlerse, bunlara kiralama hizmeti vereceklerini ifade eden Hatipoğlu, "Kiralamada metrekare fiyatları 20 doların altına düşmez. Bu tür projelerde kiralama minimum yüzde 30-40 çıkıyor. Bu projede de yarı yarıya olur diye düşünüyorum" dedi.

Oturumun ağustosta başlayacağını söyleyen Hatipoğlu, "Arap baharı yaşadık. Arap ülkelerinden Türkiye’ye gelen ciddi para var. Arap ülkelerinden bu projeden kat kat alan yatırımcılar var. Şu anda kat kat satıldı. Yabancılar normalde ev alamıyor ama şirketi üzerinden ofis alabilir" dedi.

Samim Hatipoğlu, başka bir soruya karşılık da rezidansta en pahalı penthouseların fiyatının 1 milyon doların üzerinde olduğunu belirtti.

-"PROJEYE ÇOK CİDDİ YABANCI TALEBİ VAR"-

STC İnşaat’ın sahibi Mustafa Satıcı ise Rixos Executive Apartments’in 5 yıldızlı otel mantığı ile işletileceğini, 10. kattan itibaren binanın Adalar’dan başlayıp Bakırköy sahiline kadar deniz manzarası sunduğunu ifade etti.

Birinci etap satışları yaptıklarını, 130 adet satıştan sonra satışları durdurduklarını söyleyen Satıcı, "Binayı bitirip ondan sonra satalım dedik. Projenin toplam yatırımı arsa dahil 200 milyon dolar seviyesinde" diye konuştu.

Haberin Devamı

Projeye çok ciddi yabancı talebi olduğuna dikkati çeken Satıcı, "Dükkanlara çok ciddi talep var. Rezidanslar genelde konut imarlıdır, konut projesi olarak çıkar ama bizim bu projenin farklı özelliği ise ticari imarlı olması. Tapu alırken siz ticari tapu alıyorsunuz. Bu yatırımcıya normal konutun iki katı katma değer kazandırıyor" dedi.

Yurt dışında Dubai’de ve Türkmenistan’da olmak üzere 2 projeleri, Türkiye’de ise Anadolu yakasında 2, Avrupa yakasında 1 projeleri olduğunu ifade eden Satıcı, prensip olarak Rixos ile devam etmeyi düşündüklerini, Dubai hariç diğer projelerde prensip olarak Rixos ile beraber olduklarını kaydetti.