Spor Rıza Çalımbay: Takımımın başındayım

Rıza Çalımbay: Takımımın başındayım

Paylaş
Rıza Çalımbay: Takımımın başındayım

Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Rıza Çalımbay, Best FM'de yayınlanan “Gökhan Dinç ile Basın Tribünü” programında Spor Müdürü Gökhan Dinç'in sorularını yanıtladı. Mersin İdmanyurdu antrenörlüğünden ayrılması iddiaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Mersin İdmanyurdu teknik direktörlüğünü bıraktı iddialarına yanıt veren Rıza Çalımbay “ Son yaptığımız maçtan önce futbolcular antremana çıkmadılar. Bu olayın sadece maddiyat ile alakalı olduğu söyleniyordu ancak futbolcuların rahatsız olduğu başka konularda vardı. Bu durum beni ve kulübü çok üzdü. Kişilik ve karakter olarak çok iyi bir takıma sahibim. Yaşanan olaylardan sonra yönetim tepki gösterdi. Oyunculara kızgın olduklarını dile getirdiler. Bu olayda benimde adımın geçtiğini duyunca bende tepki gösterdim. Yaşanan bu durumu ya düzeltirsiniz ya da ben takımı bırakıyorum dedim. Dün akşam büyük bir toplantı yaptık. Öyle bir şey söylenmediğini tekzip ettiler ve şuanda takımın başındayım.

Haberin Devamı

“İyi bir takım olduğumuz için zor maçı atlattık”

Takımın içinde yaşanan durum hakkında konuşan Çalımbay “ Bu tarz olaylar güzel giden takımın havasını bozuluyor. Oyuncular fazla bir şey istemiyorlar zaten hak ettiklerinin peşindeler. İstekler karşılandıktan sonra oyuncular neden başka şeylerle uğraşsın ? İyi bir takım olduğumuz için o maçı atlatabildik. Fakat bundan sonraki süreçte ne olur esas önemli olan o” dedi.

“Ben oyuncuyu bir noktaya kadar ikna ederim ama para konusuna karışamam”

Başkan ile arasında geçen dialogları anlatan Çalımbay” Başkanın özür dileyecek bir şeyi yok. Gereksiz ve hak etmediğimiz bir olaydı. Başkan ve Servet kendileri özel olarak konuştular. Ben oyuncuyu bir noktaya kadar ikna ederim ama para konusuna karışmam. Ben futbolcularla maçımız var diye konuşmuştum. Oyuncular bir karar aldıklarını söylediler ve başkanla görüşmek istemediklerini ifade ettiler” dedi.

Haberin Devamı

“Sorun İletişimsizlik”

Yönetim ve oyuncu ilişkileri hakkında önemli ifadeler kullanan Çalımbay “ Ben yönetim adına söz verdiğim zaman ve ödemeler oyunculara yapılmadığı zaman ne olacak? Bu yönetimin yapması gereken bir iştir. Böyle bir parasal sorun olduğunda takımı kendileri ikna edecekler. Bizim işimiz takımı yönetmektir. Bunlar aslında önemli şeyler değil, kesinlikle iletişimsizlikten kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

“Tek ilaç Federasyonun el atmasıdır”

Federasyonun yaşanan maddi sorunlar ile ilgilenmesi gerektiğini savunan Çalımbay “ Federasyonun borcu olanlara el atması gerekiyor, bunun tek ilacı budur. Futbolcu parasını alamıyor, kulüpler zor durumda borçlarını ödeyemiyorlar. Herkesin gelip kolay kolay yönetici veya başkan olmaması gerekiyor. Bunlara bir önlem almak lazım. Zaten bir zaman sonra kendi alacaklarını bir kenara bırakıp takımı içi durumu düşünüyorsunuz” ifadelerini kullandı.