Siyaset Rıza Türmen: Yeminsiz de faaliyet olur
Paylaş
Rıza Türmen: Yeminsiz de faaliyet olur

CHP İzmir Milletvekili, eski AHİM yargıcı Rıza Türmen, yeminsiz de meclis faaliyetlerinde bulunulabileceğini iddia etti

CHP İzmir Milletvekili, eski AHİM yargıcı Rıza Türmen, “Hiçbir yerde ‘yemin etmeyen milletvekili parlamento faaliyetlerine katılamaz’ diye bir şey yok. Mazbatanızı alıyorsunuz, milletvekili oluyorsunuz. En azından böyle bir boşluk var ortada” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in, CHP’ye yaptığı ziyarette, CHP heyetinin içinde yer alan Türmen, soruları yanıtladı. Türmen, CHP’nin yemin etmeden Meclis Başkanlığı seçiminde oy kullanıp kullanamayacağı yönündeki sorular üzerine, “Yemin etmek parlamento faaliyetlerine katılmamak mı, öyle bir şey yok. Anayasa ne diyor, ‘yemin ederler’ diyor. Yemin etmezse ne olacak?” dedi.

“Oy kullanabilecek misiniz” sorusuna Türmen, “Bakacağız ona. Şu yok hiçbir yerde, ‘yemin etmeyen milletvekili parlamento faaliyetlerine katılamaz’ diye bir şey yok. Mazbatanızı alıyorsunuz, milletvekili oluyorsunuz” dedi. “Yani siz yemin etmeden de Meclis çalışmalarına katılabileceğinizi mi düşünüyorsunuz” sorusuna da Türmen, “Bilmiyorum en azından böyle bir boşluk var ortada” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

“Meclis Başkanlığı seçimine girecek misiniz” sorusu üzerine Türmen, “Bir oylama olacak. Meclis’teyiz zaten” dedi. “İktidar partisi sizin oy kullanabileceğinizi düşünerek mi geldi” sorusuna ise Türmen, “Ne düşündüklerini bilmiyoruz tabii” yanıtını verdi. “Siz, kullanacağız mı diyorsunuz?” yönündeki soruyu Türmen, “Geldiği zaman bakacağız, şimdi bir şey söylemem zor” diye yanıtladı.