Spor Rize'de nefes kesen mücalede: Rizespor: 3 Başakşehir: 3

Rize'de nefes kesen mücalede: Rizespor: 3 Başakşehir: 3

Paylaş
Rize'de nefes kesen mücalede: Rizespor: 3 Başakşehir: 3

Spor Toto Süper Lig 28. hafta maçında Medipol Başakşehir, deplasmanda Çaykur Rizespor'la karşılaştı. Karşılaşma nefesleri kesti. Uzatma dakikalarında Başakşehir ve Rize karşılıklı birer penaltı kazandı. İki taraf da kazanılan penaltıları gole çevirdi

Yeni Rize Şehir Stadı'nda saat 13:30'da başlayan karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetti.

Ç. RİZESPOR - M. BAŞAKŞEHİR: 3-3


Goller: 15' Alparslan, 71 Mustafa Pektemek, 90+1' Emre (pen) / 42' Süleyman, 60' Caiçara(kendi kalesine), 90+3 Özgür Çek

Medipol Başakşehir'de kart sınırında olan savunma oyuncusu Epureanu sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Moldovalı futbolcu takımının gelecek hafta Beşiktaş'la oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.


BAŞAKŞEHİR ZİRVE YARIŞINDA YARA ALDI


Rize'de oynanan kritik mücadele hem ligin zirvesini hem de alt sıraları yakından ilgilendiriyordu. Başakşehir, aldığı beraberlik sonrasında puanını 57'ye yükseltti ve bir maç eksiği bulunan Beşiktaş ile aradakı puan farkını 4'e düşürdü. Beşiktaş, pazartesi günü sahasında ağırlayacağı Adanaspor'u yenmesi durumunda Başakşehir ile olan puan farkını 7'e çıkaracak.

Ligin alt sıralarını da yakından ilgilendiren maçta Rizespor aldığı 1 puan ile puan farkını 24'e çıkardı ve umutlarını son haftalara bıraktı.

MAÇTAN DAKİKALAR


6. dakikada Başakşehir'in sol kanatta kazandığı serbest vuruşta Emre Belözoğlu topu ceza sahasına gönderdi. Kuweuke topu uzaklaştırmak istedi ancak top Mahmut'un önünde kaldı. Mahmut'un dönerek yaptığı vuruşta top üstten auta gitti.

13. dakikakada Çaykur Rizespor'da Süleyman'ın ceza sahası dışından sert şutu kaleci Volkan'da kaldı.

15. dakikada Başakşehir atağında Alparslan'ın uzak mesafaden sert şutunda top filelerle buluştu: 0-1

42. dakikada Çaykur Rizespr golü buldu. Sol kanattan yapılan ortada top önünde bulan Süleyman düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1

45+2. dakikada Adebayor'un ceza sahası dışından yaptığı vuruş üstten dışarı gitti.

52. dakikada sağ taraftan Edin Visca'nın kullandığı kullanılan köşe vuruşunda savunmadan seken top Mahmut Tekdemir'in önünde kaldı. Mahmut'un bekletmeden yaptığı yerden vuruşta top kaleci Gökhangole izin vermedi.

60. dakikada Süleyman'ın pası ile ceza sahası sağ tarafında topla buluşan Petrucci son çizgiye inerek ortasını yerden altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Başakşehir savunma oyuncusu Caiçara ters bir vuruşla topu kendi filelerine gönderdi: 2-1

71. dakikada Emre Belözoğlu ile Mustafa Pektemek'in ceza sahası dışında üst üste duvar paslarının ardından Mustafa ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara yollayarak, skora eşitliği getirdi.

77. dakikada kontra atakta rakibi 3-3 yakalayan Başakşehir'de Visca'nın pasında hareketlenen Mustafa Pektemek sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta top direk dibinden auta gitti.

84. dakikada Visca'nın ceza sahası dışından sol ayağıyla attığı sert şutu kaleci Gökhan kornere çeldi.

86. dakikada Süleyman'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında Saadane'nin vuruşunda top yan direkten oyun alanına döndü.

90. dakikada Başakşehir'de Napoleoni'nin ceza sahasında yerde kalmasını hakem Bülent Yıldırım penaltı olarak değerlendirdi. 90+1. dakikada penaltı atışını kullanan Emre Belözoğlu takımını 3-2 öne geçirdi.

90. dakikada Çaykur Rizespor penaltı kazandı. Topun başına geçen Özgür Çek takımına beraberliği getiren golü attı ve maç 3-3 beraberlikle tamamlandı.

İLK 11'LER


Çaykur Rizespor: Gökhan, Robin, Süleyman, Dhurgham, Yakoubi, Saadane, Fink, Petrucci, Edomwonyi, Igıebor, Kweuke

Başakşehir: Volkan, Caiçara, Yalçın, Epureanu, Alparslan, Mahmut, Emre, Cengiz, Visca, Mossoro, Adebayor

Haberin Devamı