Gündem Rize rekor için horon tepecek

Rize rekor için horon tepecek

Paylaş
Rize rekor için horon tepecek

Rize'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 16 Nisan'da, 2 bin 150 metre uzunluğunda dev horon halkası kurulacak ve Rekorlar Kitabı'na girilmeye çalışılacak

Rize Turizm Derneği’nin organize ettiği, Valilik ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün desteklediği organizasyonla düzenlenecek olan dev horon halkasıyla ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Salih Öz, daha önce birkaç kurum tarafından düşünülen ancak hayata geçirilmeyen bu projeyi uygulamayı planladıklarını söyledi.

Öz, “Atatürk Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi’ni, Atatürk Anıtı ile Tedaş binası bölümüyle birbirine bağlayan 2 bin 150 metre mesafede horon halkası oluşturacağız. Rizeliler'i horon halkası içinde buluşturarak, önemli bir mesaj vereceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Öz, Rize'de esnafın da horona katılabileceğini kaydetti. Öz, “Esnafımız, dükkanı önünde oluşturulacak bu halkaya sadece dükkanından 2- 3 adım öne çıkarak katılabilecek. 2 cadde üzerine yerleştirilecek yaklaşık 30 hoparlör ile müzik yayınını sağlayacağız.

Organizasyonda 200 kişi, 11 metre arayla görev alacak. 2 bin 150 metrede herkes el ele tutuştuktan sonra horonun startını vereceğiz.

16 Nisan Cuma günü saat 14.00 ile 15.00 arasında, merkezde, ilçede, beldede ya da köyde yaşayan tüm vatandaşlarımızı, sadece 1 saatlerini Rize’ye ayırarak bu horon halkasında el ele tutuşmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Muhammet KAÇAR/RİZE (DHA)