Gündem Rize'de esrarengiz cisim paniği

Rize'de esrarengiz cisim paniği

Paylaş
Rize'de esrarengiz cisim paniği

Rize'de dün akşam gökyüzünde süzüldüğü ve alev topu gibi gözüktüğü ileri sürülen cisim paniğe yol açtı

Dün saat 19.00 sıralarında polis ve itfaiyeyi arayan bir kişi, Cumhuriyet Meydanı yakınlarında çatı yangını görüldüğünü öne sürerek ihbarda bulundu. Ancak bölgeye gönderilen itfaiye araçları bölgede yangın tesbit edemedi.

Aynı saatte, gökyüzünde süzülerek ilerleyen ve alev topuna benzeyen bir cisim olduğu söylentisi yayıldı.

Yangın ihbarının asılsız çıkması üzerine Emniyet Müdürlüğü haber merkezine telsizle anons yapan bir polis memuru da, cismi gördüğünü belirterek, "Gökyüzünde yanıcı bir cisim süzülüyor. Bu yangın olarak görülmüş olabilir" anonsu yaptı.

Bazı kişiler tarafından da görülen ancak ne olduğu anlaşılamayan cisim kısa süre sonra gözden kayboldu. İtfaiye ve polisi alarma geçiren cisim nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda kısa süre panik oldu.

Gökyüzündeki cismi gördüğünü anlatan Zekeriya Albayrak, "Yanar gibi parıldıyordu. Ne olduğu belli değil. İtfaiye de alarma geçti. Ama net olarak nedir anlayamadık" dedi.

Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder ise, çatı yangını ihbarı ile bölgeye gittiklerini ancak bölgede bir yangına rastlayamadıklarını belirterek, "Bu ihbarlardan kısa bir süre sonra sahile yakın bir binanın çatısında yangın olduğu yönünde ikinci ihbar aldık.

Orada da çöpler tutuşmuştu. Önemli bir durum yoktu. Ancak gökyüzünde yanıcı bir cisim görüldüğü bilgisi bize de geldi. Ama ne görüldüğünü bilemiyoruz" diye konuştu.

Muhammet KAÇAR/DHA