Gündem Rize'de film gibi soygun

Rize'de film gibi soygun

Paylaş
Rize'de film gibi soygun

Mazgal kapağından dere yatağına indiler, tabanı kırıp kuyumcuya girdiler, 15 kilo altını çalıp gittiler

Rize'de bugüne kadar benzeri ancak filmlerde görülebilecek bir kuyumcu soygunu gerçekleşti. Mazgal kapağını açarak dere yatağına giren hırsız ya da hırsızlar, bir marketin elektrik hattına ulaştı, uzatma kablosu çektikten sonra elektrikli beton kırıcıyla tabanı delerek kuyumcu dükkanına girdi. Hırsız ya da hırsızlar, yaklaşık 15 kilo altını çalıp kaçtı.

Olay Çarşı Mahallesi'ndeki kuyumcuda dün gece meydana geldi. Duyanları şaşkına çeviren film gibi soygun olayı iddialara göre şöyle gerçekleşti:

MARKETTEN ELEKTRİK ÇEKTİLER

Pazar Sokak üzerindeki bir mazgal kapağını açarak üzeri daha önce kapatılmış olan Hamam Deresi'nin yatağına inen hırsızlar, önce kuyumcunun yanındaki marketin duvarını deldi. Marketten uzatma kablosu ile elektrik çeken hırsızlar, dere yatağından biraz daha ilerleyerek kuyumcu dükkanına geldi.

Elektrikli beton kırıcı ile tabanı delerek işyerine giren hırsızlar, ardından da altınların saklandığı özel kasanın beton duvarını kırdılar ve açtıkları 20 santimetre genişliğindeki delikten matkap olduğu sanılan bir alet yardımıyla yaklaşık 1 milyon lira tutarında olduğu belirtilen 15 kilo altın alarak aynı yoldan çıktı. Hırsız ya da hırsızlar, dönerken markette bulunan yaklaşık bin lirayı da alarak ortadan kayboldu.

Haberin Devamı



ALARM ÇALMADI

Sabah saatlerinde işyerlerine gelen kuyumcu ve marketin sahipleri fark ettikleri hırsızlık olayını polise bildirdi. Polis çevrede inceleme başlattı. Özel kıyafetli polisler açılan mazgaldan dere yatağına girerek delil aradı. Olay Yeri İnceleme ekipleri de kuyumcu ve markette parmak izi incelemesi yaptı. Olay sırasında hırsızların kasa olarak kullanılan beton bölüme arkadan ulaşması nedeniyle kuyumcu dükkanındaki alarmın da çalmadığı belirtildi.

Bu arada polisin, kuyumcu dükkanına zeminin delinerek girilmesi, dükkan içinden çelik kapıyla ulaşılabilen altınların saklandığı bölüme betonun kırılarak ulaşılması gibi nedenlerle, hırsız ya da hırsızların iş yerini çok iyi bildiği üzerinde durduğu öğrenildi. Soygunla ilgili araştırma sürüyor.

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)