Gündem Rize'de köprü çöktü: 1'i ağır, 3 yaralı

Rize'de köprü çöktü: 1'i ağır, 3 yaralı

Paylaş
Rize'de köprü çöktü: 1'i ağır, 3 yaralı

Rize'nin Güneysu İlçesi, karayolu üzerinde bulunan Pekmezli köprüsü, aşırı yağış ve Güneysu deresinin köprü ayaklarına zarar vermesi sonucu yıkıldı

Çöken köprüde asılı kalan otomobilin hafif yaralanan sürücüsü kendi imkanları ile kurtuldu. Çöken köprüye çıkan 3 kişi ise köprüdeki yeni bir çökme sonucu dereye düştü. Çevreden yetişenlerce kurtarılan 3 kişiden biri ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Olay, bugün saat 19.15 sıralarında meydana geldi. Akşam saatlerinde başlayan yoğun sağanak yağışın ardından Güneysu Deresi'nin debisi artınca, Rize-Güneysu arasında bulunan Pekmezli Köprüsü'nün ayakları zarar gördü ve köprü aniden çöktü.

Bu sırada köprüden geçmekte olan Barış Hut yönetimindeki 34 UM 3952 plakalı otomobil, köprü üzerinde asılı kaldı. Sürücü Hut, araçtan kendi imkanlarıyla çıkarak kurtulmayı başardı.

ÇÖKEN KÖPRÜYE ÇIKTILAR, İKİNCİ ÇÖKMEYLE DEREYE DÜŞTÜLER


Bu arada çöken köprüyü görmeye gelen Murat Yılmaz, Ahmet ve Mehmet Köse aniden meydana gelen ikinci bir çökme sonucu dereye düştü. Çevreden yetişenlerce kurtarılanlardan Murat Yılmaz, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Trabzon KTÜ Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Hafif yaralanan diğer iki kişi ise Rize’deki hastanelerde tedavi altına alındı. Köprünün yıkılması sonrasında Güneysu - Rize karayolu farklı bir güzergahtan ulaşıma açıldı.

Haberin Devamı

Bu arada köprüde asılı kalan araç daha sonra vinç yardımıyla kurtarıldı. Sahil kesiminde kesilen yağışın yüksek kesimde devam ettiği öğrenildi. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder de çöken köprüde incelemelerde bulundu.

Olayda ölümün eşiğinden dönen sürücü 25 yaşındaki Barış Hut, “Bir anda havalandığı hissettim. Kendimi dere sularıyla aynı seviyede buldum. Sonra araçtan çıkmayı başardım” dedi.

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)