Gündem Rize'de yağışlar can aldı

Rize'de yağışlar can aldı

Paylaş
Rize'de yağışlar can aldı

Rize'de gece etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı. 1 ölü var

Rize'de gece boyu etkili olan şiddetli sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Çok sayıda araç da su altında kaldı. Aşırı yağışlar sırasında sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği otomobil dereye düşünce 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Yağış Reşadiye Mahallesi'nden geçen Değirmendere'nin taşmasına neden oldu. Dere içinden geçen kanalın sürüklenen ağaçlarla tıkanması sonucu taşkın görüldü. Zihni Derin İlköğretim Okulu ile çevredeki 20 kadar evin zemin ve bodrum katlarını su bastı, çok sayıda araçta su altında kaldı.

Oluşan göletler nedeniyle araçlarda mahsur kalanlar çaresizlik içinde bekledi. Rize Belediyesi İtfaiye ekipleri yolda kalan araçlara müdahale ederken kanala alınan dere ağzı iş makinaları yardımıyla açıldı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da bölgede incelemelerde bulundu.

Yağış nedeniyle Pehlivantaşı Köyü ile çevredeki 5 köyün ulaşımını sağlayan karayolu üzerindeki köprü de yıkıldı. Çok sayıda köyle ulaşım kesildi. Yağış nedeniyle meydana gelen heyelanlar ardından 30 kadar köy yolu da ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Rize'nin Kalkandere İlçesi Çayırlı Köyü'nde saat 23.00 sıralarında 84 yaşındaki Rıdvan Yavuz yönetimindeki otomobil aşırı yağış nedeniyle kontrolden çıkarak 100 metre yükseklikten Kalkandere Deresi'ne düştü. Kısmen suya saplanan araçta bulunan 38 yaşındaki Muhammet Kurt öldü, sürücü Rıdvan Yavuz, 45 yaşındaki Sare Kurt ve 50 yaşındaki Cihan Tufanoğlu yaralandı. Yaralılar Rize 82'nci Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yağış etkisini sabah saatlerinde azalttı ancak, kesilmedi. Ekiplerin kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

METEOROLOJİK UYARI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan “meteorolojik uyarı”da, Rize, Hopa ve Trabzon çevrelerinde aşırı yağış beklendiği bildirildi.

Uyarıda, aşırı yağışın 18.00'e kadar süreceğinin tahmin edildiği belirtilerek, ilgililerin ve vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan ve yıldırım düşmesine karşı tedbirli olması istendi.

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)