Gündem Rize'deki soygunda faciadan dönüldü!

Rize'deki soygunda faciadan dönüldü!

Paylaş
Rize'deki soygunda faciadan dönüldü!

Tüp bayiini soyan hırsızlar, "deliller yok olsun" diye yangın çıkartınca faciaya ramak kaldı

Rize’ de, bir binanın kalorifer dairesinden duvarları delerek bitişikteki 2 dükkana giren hırsız, 2 işyerinden yaklaşık 10 bin lira değerinde para ve sigara çaldı. Hırsız, kaçarken delilleri yok etmek amacıyla tüp bayisini ateşe verdi. Yangının kısa sürede fark edilip söndürülmesi ile faciadan dönülürken, işyeri büyük hasar gördü. Yangın yerine gelen ve hareketlerinden şüphelenilen bina sahibinin oğlu R.B., kiracılarını soyduğu ve yangın çıkardığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Olay, saat 02.30 sıralarında Tophane Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Başoğlu Apartmanı’nda meydana geldi. Binanın kalorifer dairesine giren zanlı, buradan duvarı delerek arka taraftaki boşluğa ulaştı. Ardından 2 duvar daha delerek tüp bayisine ve büfeye giren zanlı, sigara ve kasadaki paraları aldı, kaçarken de delilleri yok etmek için tüp bayisini ateşe verdi. Dumanın fark edilmesi üzerine olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü, tüpler de olası patlama ihtimaline karşı dışarı çıkarıldı. Yangında işyeri büyük hasar gördü.

Olay yerine gelen polis, duvarların delinerek işyerlerine girildiğini, para ve sigara çalındığını belirledi.

YANGIN YERİNE GELDİ, YAKAYI ELE VERDİ

Haberin Devamı

Bu sırada yangın yerine gelen bina sahibinin oğlu 27 yaşındaki R.B., kiracıları olan iş yeri sahiplerine "Geçmiş olsun" diyerek yardımda bulunmaya çalıştı. Ancak kıyafetlerinde lekeler olduğu gözlenen ve hareketlerinden şüphelenilen R.B. polis tarafından gözaltına alındı. Daha önce de hırsızlıktan sabıkası olduğu belirtilen R.B., suçlamaları kabul etmedi, ancak aynı binada oturduğu evin üst katındaki bölümde çalıntı sigaralar ele geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen R.B.’nin sorgusu sürüyor.

FACİANDAN DÖNÜLDÜ

Tüp bayii sahibi Mehmet Ali Usta, işyerinin soyulduktan sonra ateşe verildiğini belirterek "Hırsız, duvarı delerek iş yerinin arkasındaki boşluğa, oradan benim iş yerime ve büfeye girmiş. Çıkarken de işyerimi ateşe vermiş. Burası tüp dolu. Patlama olsaydı ne olacaktı? Faciadan dönüldü. Hırsızlığı yaptın tamam da iş yerini ne diye yakıyorsun? Her yer tüp dolu, bunu nasıl yapar akıl sır erdiremiyorum. Onlarca kişi ölebilirdi" tepki gösterdi.

Büfe sahibi Şakir Kandemir ise sigara ve paralarla birlikte 10 bin lira zararının olduğunu söyledi.

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)