Gündem Rizeli'den Mercedes kümes

Rizeli'den Mercedes kümes

Paylaş
Rizeli'den Mercedes kümes

Rizeli Turan Yılmaz, satın aldığı Mercedes'in eski sahibi ölünce otomobilin devrini alamadı, aracı kümes yaptı

Rize’de, satın aldığı otomobilin devrini, eski sahibi öldüğü için alamayan kişi, trafiğe çıkamadığı için eskiyen aracı kümes olarak kullanmaya başladı.

Karadeniz’in zaman zaman fıkraları ve ilginç yaşam öyküleriyle gündeme gelen illerinden Rize’nin kent merkezindeki Pehlivantaşı Mahallesi’nde, şu sıralar ilginç bir kümes dikkati çekiyor.

Bu kümes öyle alışılagelmiş, herkesin bildiği, sürekli tavuk, güvercin, kuş ya da ördek beslenen kümeslerden değil. Çünkü bu kümes, dört lastiği, direksiyonu, eskimiş de olsa motoru ve bir araçta olması gereken birçok parçası olan bir otomobil.

Halen içinde ördek ve tavuk beslenen ve Turan Yılmaz’a ait bu otomobilin kümes haline gelmesinin de ilginç bir sebebi var.

7 YIL ÖNCE ALMIŞ

Bu konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turan Yılmaz’ın babaannesi Fikriye Yılmaz (73), halen İstanbul’da yaşayan torunu Turan Yılmaz’ın yaklaşık yedi yıl önce bir otomobil satın aldığını ancak eski sahibi öldüğü için aracın devrini alamadığını söyledi.

Devri alınamadığı için otomobilin trafiğe çıkartılamadığını anlatan babaanne Yılmaz, kendilerinin de aracı, yıllarca evlerinin önünde bekleyip kullanılamaz hale gelmesi üzerine kümes olarak kullanmaya başladıklarını ifade etti.

KEÇİLER BÜYÜYÜNCE TAVUĞA GEÇMİŞ

Babaanne Yılmaz, otomobilde son iki yıldır, tavuk ve ördek beslediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Tavuk ve ördekler dışarıda beslendikten sonra yuvalarına dönüyor. Otomobile alıştılar. Otomobilde bir ördek, üç tavuk ve bir horoz besliyorum. Zaman zaman sahipsiz köpekler zarar vermeye kalkıyor. Tavuk beslemeden önce otomobilde iki keçi büyüttüm. Daha sonra keçileri, otomobile sığmadıkları için sattım. Kümes olarak arabanın daha uygun olacağına karar verdik. Bundan sonra bu araçta sürekli kümes hayvanı besleyeceğim."

Fikriye Yılmaz, belediyenin otomobili kaldırmak istediğini ancak kendisinin bunu istemediğini de sözlerine ekledi.

AA