Spor R.Madrid bu kez kazanmak istiyor

R.Madrid bu kez kazanmak istiyor

Paylaş
R.Madrid bu kez kazanmak istiyor

Avrupa Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş maçında yarın Real Madrid ile Olympique Lyon, İspanya'da çeyrek finale çıkmak için karşı karşıya gelecek

Real Madrid, Olympique Lyon’un 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Fransız ekibini Madrid’deki Santiago Bernabeu Stadı’nda konuk edecek. Real Madrid, geçmişteki Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarında Lyon’u hiç yenemedi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihinde 2 kez aynı grupta mücadele eden iki takımdan Olympique Lyon sahasında 2 galibiyet alırken, Madrid’deki diğer 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

REAL MADRİD-LYON MAÇLARI

13.09.2005 Olympique Lyon - Real Madrid: 3-0
23.11.2005 Real Madrid - Olympique Lyon: 1-1
13.09.2006 Olympique Lyon - Real Madrid: 2-0
21.11.2006 Real Madrid - Olympique Lyon: 2-2

Avrupa kupalarında sahasında yaptığı son 4 maçın 3’ünü kazanan Olympique Lyon, İspanyol takımlarıyla yaptığı son 7 maçın ise sadece 1’ini kazanabildi.

Fransa temsilcisi, bu sezon çıktığı 7 Şampiyonlar Ligi maçında sadece 3 gol yedi. Cristiano Ronaldo, 6 golle bu yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin ve takımının en golcü oyuncusu durumunda.

LYON'UN GOLCÜSÜ PJANİC

Lyon’un en çok gol atan futbolcusu ise 3 golü bulunan Miralem Pjanic. Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 66 golü bulunan Real Madridli Raul, bir gol daha atması halinde Alman Gerd Müller’i geçerek, Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncu olacak.

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesinde Real Madrid 8, Olympique Lyon ise 3 kez yer aldı. Ancak İspanyol takımı, 5 yıldır çeyrek finale kalamıyor.

Öte yandan, Olympique Lyon Kulübü’nden yapılan açıklamada, Brezilyalı orta saha oyuncusu Michel Bastos’un, sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyeceği bildirildi.

Haberin Devamı