Spor Roberto Carlos: Takımım bugün galibiyeti hak etti

Roberto Carlos: Takımım bugün galibiyeti hak etti

Paylaş
Roberto Carlos: Takımım bugün galibiyeti hak etti

Süper Toto Süper Lig'de 13 hafta sonra galibiyetle tanışan Akhisar Belediyespor'da teknik direktör Roberto Carlos, "Takımım bugün galibiyeti hak etti" dedi.

Roberto Carlos, maçın ardından düzenlenen basın toplantısına, kucağında kızı Manuela ile birlikte katıldı.

İlk olarak aldıkları galibiyetin tadını çıkarmak istediklerini kaydeden Carlos, maçın çekişmeli ve zor olduğunu belirterek, aldıkları galibiyet ile üzerlerindeki "ağırlığı" atmış olduklarını vurguladı.
Maçın kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Carlos, "Futbolcuları hafta başından beri motive ettim, maça hazırladım. Motivasyon futbolcuların kendilerine güven kazanmaları için önemliydi. Motivasyonu sahada tuttular, bu da galibiyeti getirdi bize" diye konuştu.

Kazanılan maçın alt sıralardan kurtuluş için önemli olduğunu hatırlatılan Carlos, "Önce bu galibiyetin tadını çıkartalım, sonrasında Fenerbahçe’ye karşı mükemmel bir maç bizi bekliyor. Her futbolcunun oynama isteği olan bir maç olacak" dedi.

Kızıyla birlikte gelmesi hakkındaki soruya "Her zaman bana uğurlu geliyor" diyerek yanıtlayan Carlos, maçın hakemi Ali Palabıyık’ın takımın 4 maçına çıktığı ve bu maçlarda Akhisar Belediyespor’un 3 galibiyet, 1 beraberlik almasına ilişkinse "O zaman bu hakem de bizim için uğurlu geliyor. Ali Palabıyık FIFA kokartlı bir hakemimiz. Yüksek seviyeli bir hakemimiz. Ben kendisinin maça çok konsantre olduğunu gördüm. Hakemler de iyi oyun çıkarttı" diye konuştu.

Takımın golcü oyuncusu Gekas’ı yanına çağırdığı zaman ne söylediği sorulan Carlos, "Her şey yolunda, sıkıntı yok, motive ettim sadece" dedi.

Bir zamanlar formasını giydiği ve önümüzdeki hafta oynayacakları Fenerbahçe maçını değerlendirmesi istenilen Carlos, "Ben bu tür maçları seviyorum. Bu tür maçlarda futbolcular daha çok motive oluyor. Kazanma isteği oluyor, bunun yanında oynamak istiyorlar. Futbolcularım büyük takımlara karşı Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş’a karşı gösterdikleri motivasyonu diğer takımlara Kasımpaşa, Karabük’e karşı da göstersinler" şeklinde açıkladı.

Rakip takımlara karşı her zaman saygılı olduğunu kaydeden Carlos, şunları söyledi:

"Benim takımım bugün galibiyeti hak etti. Sivasspor maçının ardından bana ve takımıma kötü şeyler söylendi. Ben bugün kazandım. Buradan Kayseri Erciyesspor hocasını iyi oyun için kutluyorum. Sivasspor’a karşı ben kaybettim. Bazı profesyonel kişilerin yaptığı gazetelerde çıkan yorumlar kendilerine yakışmayan yorumlardır. Bu beni rahatsız etmiyor ama acıyorum onlara. Kaybettiğim zaman da rakip takımın oyuncusunu kutlarım. Türkiye’de futbol yüksek kalite oynanıyor. Çocuklar da çok seviyor futbolu. Maçı izleyen taraftarlar ve çocuklar, kaybetseler bile hocalardan ve futbolculardan güzel şeyler duymak isterler. Ben bugün takımımla kazandım, rakip takımı da kutlarım. Bizi çok zorladılar" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı