Siyaset Robin Hood değil düpedüz korsan!
Paylaş
Robin Hood değil düpedüz korsan!

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de korsan kitap, CD basıp satanların bir tür Robin Hood gibi algılandığını, fikir hırsızlığının masum hale getirildiğini söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sanat ve edebiyat ürünlerinin yasadışı basılıp satılmasına verilen isim olan ‘korsan’ sözcüğünün yanlış algılamalara yol açtığını söyledi.

Günay, “Korsan tabiri mahalle aralarında çocukların oynarken birbirlerine isim olarak taktığı, hatta olmak için çırpındığı masal kahramanlarından biri.

Buradaki gerçek ise bir hırsızlık ürünü olması. Dünyada fikir hırsızlığı ‘korsan’ olarak nitelendiriliyor. Dünyadaki ‘korsan’ algısı nedir tam bilmiyorum ama bizdeki ‘korsan’ algısı işi masumlaştırıyor.

Bir Robin Hood havası, bağışlanabilir bir durummuş gibi görülüyor” dedi. Türkiye’de inanılmaz bir korsan yayın sektörü olduğunu belirten Bakan Günay, “Bu durum hem üretenler hem de kamu açısından ciddi zararlara yol açıyor” diye konuştu.

Tüketiciye de ceza

Ertuğrul Günay şöyle devam etti: “Kitap, VCD, CD, DVD’yi talep edenin eline daha ekonomik biçimde ulaştırılmasını sağlamak gerekiyor.

Ayrıca tüketen tarafa da yaptırım getirmek gerekiyor. Çalıntı mal almanın ceza yasasında karşılığı var. Aynı şekilde çalıntı fikri üretimi alanlara da yaptırım uygulanmalı.”

Haberin Devamı