Yaşam Robot çocuk 'İcub' ODTÜ'de büyüyecek

Robot çocuk 'İcub' ODTÜ'de büyüyecek

Paylaş
Robot çocuk 'İcub' ODTÜ'de büyüyecek

Robot çocuk 'İcub' ODTÜ'de büyüyecek

Avrupa Birliği (AB) 6’ncı Çevre Projesi kapsamında hazırlanan ‘iCub’ adlı robot çocuk, geliştirilmesi için Ankara’daki Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) getirildi.

Haberin Devamı

3.5 yaşında bir çocuğun hareket kabiliyetine sahip olan ve 53 eklemini hareket ettirebilen ‘iCub’, sadece 9 ülkedeki 20 laboratuvarda var. Bunlardan biri olan ODTÜ, ‘iCub’ı aynen bir çocuk gibi gelişimsel süreçten geçirip insanlarla iletişim kurmasını sağlamada görev alacak.

DEĞERİ 500 BİN TL

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Şahin şöyle dedi: “iCub adlı insansı robot platformunun ürettiği çocuk robotların geliştirilmesi için yapılan çağrıya 11 ülkeden 31 proje önerisi geldi.

ODTÜ’nün projesi ilk 6’ya girdi. Bu sayede her biri 250 bin euro (500 bin TL) değerindeki çocuk robotlardan birini ODTÜ’ye kazandırdık. Robotumuza ’Kutuyu ver’ ya da ’Bardağı kaldır’ gibi cümlelerle iletişim kurmayı ve daha önce görmediği nesne ile aletleri kullanmayı öğretmeyi hedefliyoruz. Robot çocuk ile ODTÜ, robotik konusunda Şampiyonlar Ligi’ne girdi.”

Haberin Devamı