Gündem Robot resim kurtardı

Robot resim kurtardı

Paylaş
Robot resim kurtardı

Polis, görgü tanıklarının verdiği eşgale göre İsmail'i kaçıran kadının robot resmini çizdi. Robot resim sayesinde polis, kadını bulup İsmail'i kurtardı

50 KİŞİLİK ÖZEL EKİP

Haberin Devamı

Adana’nın Seyhan ilçesinde oturan Mürüvvet Gültekin, geçen cumartesi çocukları İsmail (7) ve Samet’i (4) alarak komşularının bahçesine portakal toplamaya gitti. Anne Mürüvvet Gültekin portakal toplarken çocukları da bahçede oynamaya başladı. İşe dalan anne, bir süre sonra işitme engelli oğlu İsmail’in bahçede olmadığını fark etti. Samet, annesine “Şişman bir amca ağabeyimi götürdü” dedi. Aile polise haber verdi. Polisin kurduğu 50 kişilik özel ekip, İsmail’in peşine düştü.

AKLİ DENGESİ BOZUK

50 kişilik özel ekip, İsmail’in son olarak bir kadınla dolmuşa bindiğini belirledi. Polis, görgü tanıklarının verdiği eşgalle kadının robot resimlerini çizdi. Polis, olay günü İsmail’in kaçırıldığı bahçenin yakınındaki Sosyal Hizmetler’e bağlı yurtta kalan 2 çocuğunu görmek için gelen ve izin verilmeyince tartışarak ayrılan akli dengesi bozuk Sibel Dizlek’in (34), robot resimdeki kadına birebir benzediğini belirledi. Polis, dün Sibel Dizlek’in Seyhan’ın Büyükburhaniye köyünde oturduğu eve baskın düzenledi.

Haberin Devamı

‘ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN’

Eve düzenlenen baskında Sibel Dizlek ile İsmail Gültekin de bulundu. Adana Çocuk Şube Müdürlüğü’ne getirilen İsmail’i annesi Mürüvvet ve babası Veysi Gültekin öpücüklere boğdu. Çocuklarıyla hasret gideren aile, İsmail’e sarılıp gözyaşı döktü. Anne Mürüvet “Allah kimseye böyle acı yaşatmasın” diyerek oğlunu defalarca öptü. Baba Veysi Gültekin de, oğlunu kısa sürede bulan polislere teşekkür etti. Çocuğu kaçıran Sibel Dizlek gözaltına alındı.

Murat KİBRİTOĞLU/DHA