Dünya Robot Sofia Gürcistan’da

Robot Sofia Gürcistan’da

Paylaş
Robot Sofia Gürcistan’da

Suudi Arabistan’dan vatandaşlık alan ve tarihe, nüfus cüzdanına sahip ilk robot olarak geçen Sophia, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te gazeteciler ve vatandaşların karşısına çıktı

Gürcistan Adalet Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen 5. Açık Yönetim Ortaklık Zirvesi (OGP) için başkent Tiflis’e getirilen robot Sofia çeşitli programlara katıldı. İlk önce basın mensuplarının karşısına çıkan Sofia, gazetecileri Gürcü dilinde selamladı.

Haberin Devamı

TAZİYELERİNİ İLETTİ

Sofia, Gürcistan’ın Tkibuli kentindeki kömür ocağında 2 gün önce meydana gelen metan gazı patlamasında 4 madencinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin Gürcü halkına taziyelerini iletti. Daha sonra 5. Açık Yönetim Ortaklık Zirvesi’nin açılış törenine katılan Sofia, burada da bir konuşma yaptı.

Sofia, son olarak Gürcistan Adalet Bakanlığına bağlı ve günde 11 bin kişiye hizmet veren Kamu Hizmet Binası’nı ziyaret etti.

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Binlerce kişiye hizmet verdiği için halkla burada görüşmeyi tercih ettiğini belirten Sofia, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Sofia, Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi tarafından geliştirilmişti.