Yaşam Rockçı imam, Amerikan grubuna solist oldu!

Rockçı imam, Amerikan grubuna solist oldu!

Paylaş
Rockçı imam, Amerikan grubuna solist oldu!

Antalya'nın Kaş ilçesi Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan, arkadaşlarıyla "FiRock" adlı müzik grubu kuran Ahmet Muhsin Tüzer, "Amerikan CC Hennix & The Chora(s)san Time-Court Mirage" grubunda solistlik yapmak için teklif aldı

Kaş’ta Pınarbaşı Köyü Camii’nde imamlık yapan ve arkadaşlarıyla "FiRock" adlı müzik grubu kuran Ahmet Muhsin Tüzer, Amerikada faaliyet gösteren "CC Hennix & The Chora(s)san Time-Court Mirage" grubunda solistlik yapacak.

Pınarbaşı Köyü Camisi’nde imamlık yapan Tüzer, Erkin Koray’ın eski gitaristlerinden, aynı zamanda Kramp Grubu’nun kurucularından Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile mayıs ayında "FiRock" isimli rock grubu kurmuştu. Grup, single parçası "Mevlaya Gel"e klip çekmiş, ilk konserlerini Ramazan Bayramı’nda Kaş Limanı’nda vermişti.

Tüzer, besteci Catherine Christer Hennix’in, Chora(s)san Time-Court Mirage grubu ile ortaklaşa kurduğu "CC Hennix & The Chora(s)san Time-Court Mirage" grubunda solistlik yapmak için teklif aldı.

Tüzer, Hennix’in Amerikada bir radyoda çıkan röportajını dinledikten sonra kendisiyle ilgili internetten araştırma yaptığını belirterek, klibini izlediğini ve sesinden etkilendiğini anlatan mail attığını dile getirdi.

Hennix ve grubunun 2014 yılı başlarında New York’ta 1 ay boyunca konser vereceğini, grupta solistlik yapması için teklifi aldığını ifade eden Tüzer, "Hennix grubuna bir solist arıyormuş. Benim de sesimi beğendiği için grupta solist olarak görev almamı istedi. New York’taki konserlerde benimle çalışmak istediğini iletti. Ben de kabul ettim. Amerika’da Türkiye’yi ve Diyaneti gururla temsil edeceğim" dedi.

Tüzer, Hennix’in besteci, felsefeci, matematikçi olduğunu, aynı zamanda görsel sanatlarla ilgilendiğini anlatarak, 2010’dan beri kendi bestelerini icra eden The Chora(s)san Time-Court Mirage’le Berlin, Amsterdam ve Viyana’da önemli festivallerde sahne aldığını kaydetti.

İKİNCİ KLİBİNİ ÇEKTİ

Ahmet Muhsin Tüzer, çıkaracağı albümde yer alacak parçalardan "Taleal Bedru Aleyna" ilahisine İstanbul’da klip çektiklerini ifade ederek, Sibel Can’ın vokalisti olan kardeşi Burhan Tüzer ile parçayı Arapça ve İngilizce okuyarak düet yaptıklarını söyledi.

İlahinin Arapça’sını kendisinin, İngilizce’sini ise kardeşinin okuduğunu bildiren Tüzer, "Taleal Bedru Aleyna’ ilahisini rock sesleriyle süsleyerek, özellikle gençlerin beğeneceği bir tarzda hazırladık. Parçaya ilave olarak ney sesi de ekledik. Klibin İslam alemi ve dünyada ses getireceğine inanıyoruz" diye konuştu. Albüm hazırlıklarının devam ettiğini, gelecek ay piyasaya çıkarmayı planladıklarına değinen Tüzer, eserlerin stüdyo ses kayıtlarının ise tamamlandığını bildirdi.

AA

Haberin Devamı