Yaşam Roger Waters kült şarkının haklarını Türkiye’deki down sendromlu bireylere verdi!

Roger Waters kült şarkının haklarını Türkiye’deki down sendromlu bireylere verdi!

Paylaş
Roger Waters kült şarkının haklarını Türkiye’deki down sendromlu bireylere verdi!

İZEV’in (İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı) ‘Hayvanlar ve Biz’ projesine Roger Waters'dan büyük ve anlamlı bir destek geldi

Efsanevi Pink Floyd grubunun kurucusu Roger Waters, 1979 yılında piyasaya çıkardıkları 'The Wall' albümündeki ‘Another Brick in The Wall’ isimli kült şarkısının haklarını ilk kez Türkiye’deki down sendromlu bireylere verdi.

İZEV'in (İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı) farklı bireylerin sesini sanatla duyurabilmek için hayata geçirdiği ‘Hayvanlar ve Biz'in ilk sergisi Sarıyer Belediyesi ev sahipliğinde ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşti.



Şarkının hakları 1979 yılından bu yana ilk kez verildi.

Projeyi dünyaya tanıtacak olan lansman şarkısı ise Roger Waters'ın desteğiyle ‘Another Brick in The Wall' oldu. Milyonların ezbere bildiği kült şarkının hakları 1979 yılından bu yana ilk kez Türkiye'deki down sendromlu bireylere verildi.

Sözleri İZEV tarafından yeniden yazılan ve 4 gün süren klip çekimlerinde 30 farklı birey Selda Bağcan, Koray Avcı, Yavuz Dizdar, Funda Arar ve Kubat gibi ünlü sanatçılarla 'Yaşam Hakkı - Duvar' şarkısını yorumladı. Çalışmada zihinsel engelli gençlerin aslında sadece farklı gençler olduğu anlatıldı.

Haberin Devamı