Dünya Rojava'da ilk seçim sonucu açıklandı

Rojava'da ilk seçim sonucu açıklandı

Paylaş
Rojava'da ilk seçim sonucu açıklandı

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PYD yönetimindeki Rojava bölgesi için yapılacak seçimlerin ilk aşaması olan sözde “Komün eş başkanlığı” seçimlerinin sonuçları açıklandı. İlk defa gerçekleşen seçime katılım oranı yüzde 70 olduğu bildirildi.

Suriye'nin kuzeyinde Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin kontrolünde olan Rojava bölgesi için yapılacak seçimlerin ilk aşamasında seçim sonucu açıklandı. 22 Eylül'de sözde "Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu" için belirlenen 3 aşamalı seçim takvimi kapsamında “Komün eş başkanlığı” seçimleri yapıldı. Bölgeden yapılan açıklamaya göre, "Yüksek Seçim Komiserliği, komün eş başkan seçim sonuçları açıklandı. Cizre’de 2 bin 500 komünün, Fırat bölgesinde 849 komünün, Afrin bölgesinde ise 412 komünün eş başkanları belirlendi. Seçimlere katılım orası ise yüzde 70" denildi.

KANTONU ŞEKİLLENDİRİYORLAR

Seçimde 18 yaşını doldurmuş her bir seçmen kendi komününün seçim merkezine giderek tüm adaylar içerisinden 1’i kadın, 1’i erkek olmak üzere 2 kişi için oy kullanmıştı. 3 aşamada yapılacak seçimlerde ilk aşamada, mahalle ya da nahiye düzeyindeki temsilciler seçildi. 3 Kasım'da ilçe ve bölgelerin icra konseyleri belirlenecek. 19 Ocak'taki son aşamada ise her bir kanton için ayrı meclis ve ortak bir parlamento seçilecek.

Haberin Devamı