Gündem Rokete dayanıklı karakollar geliyor

Rokete dayanıklı karakollar geliyor

Paylaş
Rokete dayanıklı karakollar geliyor

Rokete dayanıklı karakollar geliyor

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, zaman zaman karakolların silah, teçhizat ve imkanları açısından yetersiz olduğu şeklinde yapılan değerlendirmelerin tam olarak gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Yeni inşa edilen karakolların dış cephe ve çatılarında, roket ve havan atışlarına karşı taş ve güçlendirilmiş betonarme duvar ile yanmaya karşı dayanıklı elamanları kullanılmaktadır" dedi. Gürak, halen iç güvenlik harekatının yürütüldüğü bölgede, 134 karakolun inşaatının devam ettiğini de bildirdi.

HAYATİ ROLE SAHİPLER

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki basın bilgilendirme toplantısında son dönemlerde artan iç güvenlik olaylarına dikkat çeken Tuğgeneral Gürak, Jandarma karakollarının, şehir merkezlerindeki polis karakolları gibi iç güvenlik harekat bölgesinde halkın güvenliğini sağlamaya, halkın adli ve kolluk ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulduğunu söyledi.

Tuğgeneral Gürak, "İç güvenlik harekat bölgesindeki karakollar, bu görevlerin yanı sıra, iç güvenlik harekatında da gerek alan kontrolü, gerekse mahallinden istihbarat temini ve icra edilen operasyonlar için çıkış imkanı sağlamaları sebebiyle önemli ve hayati bir role sahiptir" dedi.

Haberin Devamı

TSK tarafından bu karakolların fiziki olarak geliştirilmesi, bazı karakolların yerlerinin değiştirilmesi veya kaldırılmasının, personel, araç, silah ve teçhizat ihtiyaçlarının devamlı olarak sorgulandığını ve gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Tuğgeneral Gürak, şöyle konuştu:

RÜTBELİ PERSONEL DE ARTIRILDI

"Karakollarımızdaki araç, teçhizat, personel durumu; karakolun bulunduğu yer, tehdit durumu ve diğer faktörler dikkate alınarak yapılan analizlere göre belirlenmektedir. Bu yaklaşımdan hareketle; zaman zaman karakolların silah, teçhizat ve imkanları açısından yetersiz oldukları şeklinde yapılan değerlendirmeler, tam olarak gerçeği yansıtmamaktadır. İç güvenlik harekat bölgesindeki karakollardaki rütbeli personel sayısı da önemli oranda artırılmıştır.

Haberin Devamı

İç güvenlik harekatının yürütüldüğü bölgede, bin 68 adet jandarma karakolu ile 258 adet hudut karakolu olmak üzere toplam bin 326 adet karakol mevcuttur.

İç güvenlik harekat bölgesinde, halen 134 karakol ile 459 kilometre yolun inşaatı devam etmekte, 61 karakol ve 137 kilometre yolla ilgili ihale çalışmaları da sürmektedir. Bu karakolların, bildiğiniz gibi 169 adedi TOKİ, 26 adeti ise Milli Savunma Bakanlığı tarafından inşa edilmektedir."

Tuğgeneral Gürak, Jandarma Genel Komutanlığı istihkam iş gücü kullanılarak, ulaşımı zor ve emniyet sorunu yaşanan bölgelerde yer alan 4 karakolun inşaatının tamamlandığını, Aktütün ve Ketine karakol inşaatlarının Haziran 2010'da tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Tuğgeneral Gürak, inşaat çalışmalarının tamamlanmasından sonra, bu bölgeye bir basın turu düzenleneceğinide sözlerine ekledi.

Ümit KOZAN /ANKARA, DHA