Gündem ROKETSAN patlamasında suçlu işçi çıktı!

ROKETSAN patlamasında suçlu işçi çıktı!

Paylaş
ROKETSAN patlamasında suçlu işçi çıktı!

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, ROKETSAN fabrikasındaki patlama ile ilgili açıklamada bulundu

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin'e göre "Patlama, kaza değil"; bilinçli şekilde atık yakıtlarının belirli periyotlarla imha çalışması.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer11370","11370","201309","11370-70514.jpg");

"Zaman zaman ses çıkarıyor. İlk defa yaşanmış bir olay değil. Bu çalışmada biraz alev ve ses fazla çıkmış. Ciddi bir yaralanma yok. Kısmi yanıklar oluşmuş. Endişe edilecek bir şey yok. Rahat olduğumuz, huzurlu olduğumuz bir nokta var, o da fabrikanın içerisinde anormal bir şey yok. Zaten imha çalışması fabrikanın dışarısında yapılıyor. 3 arkadaşımızın ellerinde kısmi yanıklar var."

>> ROKET FABRİKASINDA PATLAMA

'2 İŞÇİNİN DURUMU KÖTÜ'

Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, saat 12.30’da Elmadağ Devlet Hastanesi doktoru tarafından Roketsan fabrikası yakıt imalat bölümünde alevlenme sonucu yaralanan 3 hastanın sevki için ambulans talebinde bulunulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Olaydan etkilenen 4 kişinin bulunduğu, bir kişinin genel durumunun iyi olması nedeniyle Elmadağ Devlet Hastanesi acil serviste gözlemde tutulacağı bilgisinin alındığı ifade edilen açıklamada, diğer 3 yaralının nakil işlemleri için hastaneye 3 ambulans görevlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, olaydan etkilenenlerin durumuna ilişkin şu bilgiler verildi:

"Necati Karaköse (46) ile Yasin Peker’in (26) gövde hariç tüm vücut bölgesinde 2. derece yanık bulunuyor. Genel durumları kötü. Hastalar, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Roketsan doktorunun talebiyle GATA’ya nakledildi. İsmail Yaman’ın (45) el ve yüz yanığı bulunuyor. Genel durumu iyi. Numune’de ilk müdahalesi yapılan hasta Roketsan doktorunun talebiyle GATA’ya sevk edildi. Hafif şekilde kafasını çarpan Murat Sağlık’ın (37) genel durumu iyi. Elmadağ Devlet Hastanesi'nde takip ediliyor."