Magazin Rol arkadaşları uyuşturucudan gözaltında

Rol arkadaşları uyuşturucudan gözaltında

Paylaş
Rol arkadaşları uyuşturucudan gözaltında

İran'dan, kilimlerin kenar kısmında getirdikleri 2 kilo 507 gram afyon sakızını İstanbul'da piyasaya sürmek isteyen 6'sı İran uyruklu 8 kişi gözaltına alındı

Zanlıların arasında Yılmaz Erdoğan, Monica Belluci ve Beren Saat’in de rol aldığı "Gergedan’ın Son Şiiri" isimli filmde oynayan İran uyruklu Amir K.S.H.’nin de bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İran’dan kilim içinde uyuşturucu getirildiği yönündeki bilgiler üzerine harekete geçti. 23 Haziran 2011’de Fatih’te bir kilim dükkanına düzenlenen operasyonda Amir K.S.H. ve Arshad A., gözaltına alındı. Bu kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda Bakırköy’de tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonlarda da Sefer A., Mahmoud M., Seyit S., Abdollah S., Hossein Y., Muhammod N., gözaltına alındı.

Sultanahmet’teki kilim dükkanında ve diğer adreslerde yapılan aramalarda 2 kilo 507 gram uyuşturucu afyon sakızı, 13 adet afyon sakızı zulalı kilim ve 77 adet zulası açılmış kilim, 4 bin 700 TL, 1 hassas terazi ve uyuşturucu madde kullanmak için şaşal şişeden oluşturulmuş düzenek ele geçirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamada şebeke üyelerinin İran’dan kilim içinde getirdikleri uyuşturucuyu zanlılardan Arshad A.’ya ait dükkanda sattığı ortaya çıktı. Zanlıların uyuşturucuyu kilimlerin kenar kısmındaki kemerin içine sakladığı belirtildi. Kemer kısmının dikişlerini söken ekipler, afyon sakızlarıyla karşılaştı. Yetkililer, şebekenin asıl amacının uyuşturucuyu Norveç’e götürmek istediği ancak para konusunda sorun çıkınca vazgeçtiklerini belirtti.

Öte yandan emniyet yetkilileri, zanlılar arasında bulunan ve uyuşturucu satmak suçundan kaydı bulunan Amir K.S.H.’nin sinema sanatçısı olduğunu belirtti. İran uyruklu Amir K.S.H.’nin Türk vatandaşlığına geçtiği ve İstanbul’da yaşadığı öğrenildi. Amir K.S.H.’nin son olarak Yılmaz Erdoğan, Monica Belluci ve Beren Saat’in de rol aldığı "Gergedan’ın Son Şiiri" isimli filmde başrol oynadığı belirtildi. Amir K.S.H.’nin filmde Monica Belluci’nin babasını oynadığı öne sürüldü.

Emniyette işlemleri tamamlanan 8 zanlı Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılardan Amir K.S.H., Arshad A., Sefer A. ve Hossein Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Elvan EZBER/İSTANBUL, (DHA)