Spor Roma 1-1 Empoli

Roma 1-1 Empoli

Paylaş
Roma 1-1 Empoli

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 21. haftasında lig ikincisi Roma, sahasında Empoli ile 1-1 berabere kaldı.

Roma Olimpiyat Stadı’nda hakem Carmine Russo’nun yönettiği maçın ilk yarısında, oyunda üstünlüğü kuramayan Roma ani gelişen Empoli atakları karşısında sıkıntı yaşadı. 37. dakikada Manolas, kaleciyle karşı karşıya kalan Maccarone’yi arkadan yaptığı hamleyle düşürünce Empoli penaltı kazandı. Manolas, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakırken, Empoli, Maccorone ile kullanılan penaltıyla 1-0 öne geçti.

İlk yarının son dakikalarında topa elle müdahale eden Empolili Saponara da gördüğü ikinci sarı kart sonrasında, kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarı baskısını arttıran Roma, aradığı golü 57. dakikada Brezilyalı sağ kanat oyuncusu Maicon ile buldu. Karşılaşmada başka gol olmayınca iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı. Maç sonunda, Roma tribünlerinin takımlarına tepki gösterdiği görüldü.

18 kişilik maç kadrosunda yer alan Türk futbolcu Salih Uçan’a, teknik direktör Rudi Garcia bu maçta forma şansı vermedi. Bu sonuçla Roma, üst üste 4. beraberliğini alırken, şampiyonluk mücadelesinde önemli puan kaybı yaşadı. Yarın deplasmanda Udinese ile karşılaşacak olan Lig lideri Juventus, ligde bir maç eksiği ile rakibinin 6 puan önünde yer alıyor. Son dönemde gol bulmakta güçlük çeken ve bu nedenle galibiyet almakta zorlanan AS Roma, saha ve seyircisi önünde kasım ayından bu yana galip gelemiyor. Başkent takımı, son olarak 30 Kasım 2014 tarihinde Inter’i 4-2 yenmişti.

Haberin Devamı